Skisport

Stjerne råber grimt skældsord og slår på riflen

Franske Emilien Jacquelin stod med muligheden for at kæmpe med om sejren på jagtstarten, men problemer med riflen umuliggjorde den mission.

Er du en glad eller sur mand?

- Er det muligt at være begge? Ej, jeg er helt sikkert glad.

Sådan lød det søndag fra franskmanden Emilien Jacquelin til TV 2 SPORT efter herrerenes 12,5 kilometer jagtstart i finske Kontiolahti.

Her var han netop kommet i mål som nummer tre, hvilket sikrede ham den første podieplads i sæsonen. Alligevel var der lidt malurt i bægeret.

Da han gik ind til fjerde og sidste skydning, havde han nemlig mulighed for at overhale de to nordmænd Johannes Thingnes Bø og Sturla Holm Lægreid, hvis han leverede en fejlfri skydning.

Det skete dog ikke, da Emilien Jacquelin missede på to af sine fem forsøg. Det fik ham til at udbryde "PUTAIN" højlydt, mens han slog hårdt på sin riffel. Oversat til dansk... "luder". Det bemærkede TV 2 SPORTs ekspertkommentator Kristian Wulff med det samme.

- Normalt må du ikke sige noget inde på standpladsen. Det er stillezone, og du må ikke sige bandeord og forstyrre andre. Man ska ligesom holde styr på sig selv, men det havde han svært ved.

"Må sige undskyld til riflen"

"Heldgivis" for Jacquelin var der ikke andre i gang med at skyde på daværende tidspunkt, men franskmanden var alligevel ikke helt stolt af situationen efterfølgende.

- Ved sidste skydning var det, som om min riffel var lidt frosset. Jeg havde svært ved at komme i gang med skydningen, og det føltes, som om jeg lavede tørskydning (fra træning, hvor de ikke kan mærke triggeren, red.).

- Det var derfor, jeg var rimelig sur på mit hoved og min krop.

Slog du på riflen?

- Ja, men ikke så hårdt igen. Jeg må sige undskyld til den.

Sagde du noget?

- Ja, men det er et grimt ord, så det vil jeg ikke gentage på TV, sagde Emilien Jacquelin, der alligevel formåede at komme i mål som nummer tre, selvom han indledte jagtstarten fra femtepladsen.

- Jeg prøvede at forblive rolig og fokusere på løbet. Jeg var sur, fordi jeg vidste, at jeg var i stand til at skyde rent i dag og måske kæmpe på sidste omgang mod Sturla eller Johannes. Men det blev til en podieplads, så i sidste ende er jeg glad og stolt. Nu må jeg over og sige undskyld til min riffel, lød det med et stort smil fra franskmanden.