Skisport

Shiffrin nærmer sig World Cup-rekord

Efter tirsdagens triumf i Østrig har skiløberen Mikaela Shiffrin 78 World Cup-sejre i karrieren.

En stor rekord i skisporten kan snart stå for fald.

Tirsdag eftermiddag var amerikanske Mikaela Shiffrin bedst, da kvinderne dystede i storslalom i World Cup-afdelingen i østrigske Semmering.

Shiffrin har nu vundet 78 World Cup-løb i karrieren, og det er blot fire færre end landsmanden Lindsey Vonn, som gennem karrieren nåede op på 82 af slagsen, før hun stoppede for knap fire år siden.

Shiffrin, der blot er 27 år, kan slå Vonns rekord allerede i denne sæson, hvis alt går vel.

I hvert fald har hun givet sig selv muligheden ved at vinde fire løb siden begyndelsen af sæsonen i oktober.

Første sejr i tæt på tre år

Tidligere i december vandt hun for første gang i næsten tre år i disciplinen super-G, men det er i slalom og storslalom, at hun har høstet klart mest hæder.

Tirsdag så hun da heller ikke ud til at levne konkurrenterne mange muligheder for at vinde, da hun efter første gennemløb var 0,72 sekunder foran nærmeste konkurrent.

Til gengæld gik andet gennemløb ikke som planlagt for Shiffrin, som blot var femtebedst. Men den samlede præstation var nok til at sikre hende sejren foran slovakiske Petra Vlhová og italienske Marta Bassino.

Der var 0,13 sekunder mellem Shiffrin og Vlhova til sidst.

Bassino og Vlhova kan trøste sig med, at de er nummer et og to i den samlede stilling i storslalom, mens Shiffrin fører suverænt på tværs af discipliner.

Gennem karrieren har Mikaela Shiffrin vundet otte disciplin-titler og fire samlede mesterskaber.