Skisport

Amerikansk skidronning vinder tredje løb på tre dage

Mikaela Shiffrin lavede torsdag hattrick i Østrig, hvor hun igen var hurtigere end konkurrenterne.

Tre dage, tre sejre.

Det er den overbevisende kendsgerning for den amerikanske skiløber Mikaela Shiffrin, som er godt på vej til at blive den største alpine skiløber nogensinde.

Torsdag var hun igen hurtigere end alle konkurrenterne i kvindernes slalomløb i østrigske Semmering, hvor hun kunne fejre en sejr for tredje dag i træk.

27-årige Shiffrin har nu vundet 80 World Cup-løb i karrieren. Hun styrer i høj fart mod Lindsey Vonns rekord hos kvinderne.

Vonn nåede 82 førstepladser i World Cup-løb gennem karrieren, men brugte væsentligt flere sæsoner på det, end Shiffrin indtil nu har gjort.

Svenske Ingemar Stenmarks rekord på 86 World Cup-sejre på tværs af kønnene er bestemt heller ikke uden for rækkevidde for Shiffrin.

Efter sejrene de to forgangne dage kom det ikke som noget chok, at Shiffrin også var bedst i torsdagens konkurrence.

Formidabel teknik

Shiffrin viste i første gennemløb sin formidable teknik ved at glide let og elegant ned ad pisten, før hun hamrede i mål i klart bedste tid.

Det tog hende 49,82 sekunder at komme over målstregen.

I andet gennemløb havde Shiffrin blot 15.-hurtigste tid med tiden 53,44 sekunder, men det rakte til at vinde samlet med 0,29 sekunder ned til amerikaneren Paula Moltzan på andenpladsen. Tyske Lena Dürr blev nummer tre.

Mændenes super-G-løb i italienske Bormio blev en schweizisk fest. Her tog Marco Odermatt sejren foran østrigske Vincent Kriechmayr og endnu en schweizer, Loic Meillard.