Skisport

Vinder af Tour de Ski kollapser kort efter målstregen

Tour de Ski fik en dramatisk afgørelse, efter at Frida Karlsson kollapsede efter den samlede sejr.

Frida Karlsson kæmpede sig over målstregen som vinder af Tour de Ski, men den svenske langrendsløber kollapsede kort efter og måtte have lægehjælp og fragtes væk med iltmaske.

Siden kom der beroligende meldinger om Frida Karlssons tilstand, og omkring tre timer efter løbet var hun i stand til at møde pressen ved sit hotel.

- Jeg husker ikke så meget fra målstregen, nok mere fra da jeg begyndte at vågne. Jeg tror aldrig, at jeg har været så træt. Hovedet ville, men kroppen sagde bare stop, siger Karlsson ifølge det norske medie VG.

Også under vinter-OL i 2022 blev en udmattet Frida Karlsson hjulpet væk fra målområdet.

- Det er sket før, og jeg bliver meget bange, men nu er det som før, og jeg vil fejre Tour de Ski-sejren, lyder det fra svenskeren.

"Hun er typen, der kan grave dybt"

Den norske lejr oplevede Frida Karlssons kollaps søndag på nærmeste hold.

- Jeg har hørt, at det går godt med hende. Hun er typen, der kan grave dybt, og der er lidt råhed i det også, siger Stig Rune Kveen, Norges landstræner, til NTB.

Frida Karlsson havde et forspring på 1 minut og 12 sekunder før søndagens berygtede afslutning på slalombakken Alpe Cermis i Val di Fiemme i det nordlige Italien.

Den kraftprøve klarede Frida Karlsson bedst af alle, og hun var ikke i nærheden af at formøble sit forspring og den samlede sejr.

Selv om 23-årige Frida Karlsson måtte nøjes med en placering som nummer 15 på den sidste etape, vandt hun Tour de Ski.

Det blev franske Delphine Claudel, som vandt søndagens etape foran Heidi Weng og Sophia Laukli.

Kom ikke på podiet

I den samlede stilling blev finnen Kerttu Niskanen toer, mens norske Tiril Udnes Weng blev treer.

Frida Karlsson var ikke til stede på podiet, da den svenske nationalsang blev spillet, og de tre bedste skulle hyldes.

Arrangørerne valgte at gennemføre præmieceremonien uden Frida Karlsson, og det gav en særpræget afslutning på årets Tour de Ski.

Inden starten var der også dramatik, men i den blødere ende i forhold til afslutningen. Frida Karlsson kunne ikke finde sine stave før starten.

- Da vi ankom til bussen, var konkurrencestavene væk. Men vi fik skaffet nogle nye stave, siger Stefan Thomson, den svenske landstræner, til NTB.

Frida Karlsson blev den første svensker til at vinde Tour de Ski siden Charlotte Kalla i 2008.