Skisport

Shiffrin sætter sig alene på rekord

Den amerikanske skiløber Mikaela Shiffrin har vundet 83 World Cup-løb. Det har ingen anden kvinde præsteret.

I alpin skisport for kvinder er der lige nu Mikaela Shiffrin og alle de andre.

Det amerikanske unikum viste sig endnu en gang stærkere end konkurrenterne, da hun tirsdag vandt i storslalom i italienske Kronplatz.

Det var hendes 83. World Cup-sejr i karrieren, og dermed slår hun kvindernes rekord, som landsmanden fra USA Lindsey Vonn længe var indehaver af.

De to delte rekorden før tirsdagens løb, efter at Shiffrin tangerede den tidligere i januar.

Det var dog de færreste, der betvivlede, at Shiffrin ville sætte sig alene på rekorden inden for en overskuelig fremtid.

I tirsdagens løb var Shiffrin efter to gennemløb 0,45 sekunder hurtigere end Lara Gut-Behrami fra Schweiz, mens italienske Federica Brignone næsten var yderligere et sekund efter på tredjepladsen.

Stenmark roser Shiffrin

Hos herrerne har den svenske legende Ingemar Stenmark rekorden for flest World Cup-sejre med 86 af slagsen. Også den rekord kan meget vel stå for skud.

Stenmark dominerede mændenes slalom og storslalom fra 1975, indtil han stoppede i 1989.

I sidste uge fortalte Stenmark, at han forventer at se Shiffrin overgå præstationen inden længe.

- Hun slår formentlig rekorden i år. Jeg tror, at hun har taget 100 sejre inden for den nærmeste fremtid, sagde han til TT.

- Hun er teknisk virkelig dygtig og laver få fejl, hvilket gør, at de andre skiløbere bliver presset. Hun har et psykologisk overtag og behøver ikke at køre på maks. Hun kan vinde, når de andre laver fejl, og det er hendes største fordel, vurderede Stenmark.

Meget skal også gå galt, hvis ikke Shiffrin skal vinde kvindernes samlede World Cup. Her fører hun med mere end 500 point ned til Gut-Behrami.

Amerikaneren er også nummer et i stillingen i både slalom og storslalom.