Grønlænder fik stor VM-overraskelse: - Havde jeg godt nok ikke troet

Ukaleq Slettemark havde på ingen måde regnet med, at hun igen skal i aktion allerede på søndag.

Hun troede egentlig, at løbet var kørt.

Grønlandske Ukaleq Slettemark var en kende skuffet, da hun kom i mål efter kvindernes sprint ved VM i skiskydning. Det 21-årige talent havde lavet et enkelt fejlskud undervejs, og derfor var hun overbevist om, at præstationen ikke ville række til det, hun havde håbet på.

Det havde jeg godt nok ikke troet

Ukaleq Slettemark

- Det er træls. Jeg tror ikke, det holder til at komme med i jagtstarten, sagde hun lettere slukøret til TV 2 SPORT.

Ud af de 96 deltagere i fredagens sprint, var det kun de 60 bedste, der ville kvalificere sig til jagtstarten på søndag.

Og da Ukaleq Slettemark var 2 minutter og 44 sekunder langsommere end tyske Denise Herrmann-Wick, der blev verdensmester, var den unge grønlænder sikker på, at hun ikke ville ende i top-60.

Men en halv time senere vendte Slettemark tilbage til TV 2 SPORTs mikrofon i Oberhof med smil, der var til at få øje på. Og det var der en god grund til.

For da alle var kommet i mål, stod det klart, at Ukaleq Slettemark var blevet nummer 56 i sprinten, hvorfor hun - til sin store overraskelse - havde sikret sig billet til jagtstarten.

- Det havde jeg godt nok ikke troet. Så må jeg alligevel have gået ret godt i sporet. Nu får jeg alligevel et løb mere, og det bliver jo min første jagtstart til et VM. Det bliver sjovt, sagde hun.

Får en fordel i næste konkurrence

Ukaleq Slettemarks helt store styrke ligger på standpladsen. Hun har normalt en lav fejlprocent, og det er en klar fordel i søndagens konkurrence, hvor der skal skydes hele fire gange.

- Der er i hvert fald en mulighed for, at jeg kan kravle nogle pladser op. Der er mulighed for et godt resultat, hvis jeg rammer nogle gode skydninger.

I denne sæson har Ukaleq Slettemark deltaget i to World Cup-afdelinger, hvor en 21.-plads i den individuelle konkurrence i Ruhpolding er det bedste resultat.

For et år siden deltog hun i vinter-OL, hvor hun kørte med i sprinten og den individuelle konkurrence.

Ukaleq Slettemarks bedste resultat i karrieren finder vi i 2019, hvor hun vandt guld ved ungdoms-VM.