Skiskytte fik særlig instruks – så endte han med hovedet i grøften

Andrejs Rastorgujevs kom i fokus med et styrt, der fik ham selv til at trække på smilebåndet.

Det er vigtigt for en skiskytte at have et godt glid i sneen.

Det må man sige, at rutinerede Andrejs Rastorgujevs havde i søndagens jagtstart - om end på en noget ufrivillig måde.

For pludselig kom der tv-billeder af den lettiske skiskytte i et styrt, hvor han kurede i flere sekunder på maven med sneen sprøjtende op til alle sider. Det eneste, som kunne stoppe Rastorgujevs var grøften, hvor han endte med hovedet nedad.

Et styrt, som kunne ligne en lille svømmetur i sneen.

- Jeg blev instrueret af en af mine holdkammerater til at søge mere ud ad i banen, og det forsøgte jeg at gøre. Mit ben gled ud til venstre, og jeg faldt ned i sneen. Jeg forsøgte bare at 'svømme' fremad. Det var et ret blødt fald, siger den 34-årige skiskytte til TV 2 SPORT.

Bø sejrede

Rastorgujevs' styrt kostede et par dyrebare sekunder, men letten virkede ikke meget påvirket i resten af løbet. Han sluttede på en niendeplads, og han kunne godt se det underholdende i sin glidetur.

- Det er meget sjovt. Jeg vil gerne takke tilskuerne, som blev og hjalp med at løfte mig op, siger Rastorgujevs.

Selv uden et styrt havde Rastorgujevs ikke været i nærheden af at blive verdensmester. For tiden er Johannes Thingnes Bø nemlig fuldstændig suveræn.

Nordmanden tog sin tredje VM-guldmedalje på i denne uge, da han triumferede over et minut foran landsmanden Sturla Holm Lægreid og svenskeren Sebastian Samuelsson.