Skistjerner kræver klimahandling

Julian Schütter er en af de skiløbere, der kræver handling. Han betegner de nuværende tiltag fra FIS som utilstrækkelige.

Næsten 200 stjerner fra skisporten kræver mere klimahandling fra Det Internationale Skiforbund (FIS) – de vil sikre sportens fremtid.

De mange udøvere kommer fra forskellige skidiscipliner og er underskrivere på et brev rettet mod FIS. Brevet indeholder flere konkrete krav.

Blandt andet ønsker skistjernerne, at der i programmet bliver taget geografiske hensyn, så deres rejseaktivitet og dermed belastning på klimaet bliver begrænset.

FIS skal passe bedre på sporten og desuden oprette en afdeling, der arbejder med bæredygtighed.

Store navne med underskrift

Den østrigske styrtløber Julian Schütter er forfatter på brevet, som blandt andre stjernerne Mikaela Shiffrin, Federica Brignone og Aleksander Aamodt Kilde har underskrevet.

- Vi ser, at verden ændrer sig. Vi ser også effekten på vores sport.

- Jeg vil gerne have, at fremtidige generationer får lov at opleve vinter og er i stand til at gøre det samme som mig, siger Aamodt Kilde til AP med henvisning til brevet og en stribe aflysninger på grund af manglende sne.

Julian Schütter betegner i brevet de nuværende tiltag fra FIS som "utilstrækkelige".

- Den offentlige mening omkring skisport er ved at ændre sig til, at det er uforsvarligt. Vi har brug for progressiv og organiseret handling.

- Dette er vores vigtigste løb, lad os vinde det sammen, lyder det blandt andet i brevet.