Nyt VM-guld til Bø – stort drama om sølvet

Den norske skiskytte Johannes Thingnes Bø fortsætter sin dominans ved VM i tyske Oberhof, selvom han var presset undervejs på 20 kilometer individuel.

Fire VM-konkurrencer – fire gange VM-guld.

Norske Johannes Thingnes Bø vandt tirsdag herrernes 20 kilometer individuelle konkurrence, og han har dermed fortsat vundet alt, hvad han har stillet op i ved VM.

Landsmanden Sturla Holm Lægreid var ellers lige ved at ødelægge festen, men Lægreid missede på 20. og sidste skud, hvilket sendte ham ned på andenpladsen. Den var Sebastian Samuelsson fra Sverige ovenikøbet ved at snuppe, men svenskeren missede sølvet med fire tiendedele.

  • GULD: Johannes Thingnes Bø (Norge)
  • SØLV: Sturla Holm Lægreid (Norge) +1 minut og 10,7 sekunder
  • BRONZE: Sebastian Samuelsson (Sverige) +1 minut og 11,1 sekunder

Efter sejren lagde Johannes Thingnes Bø da heller ikke skjul på over for TV 2 SPORT, at guldet ikke var langt fra at glippe.

- Det var tæt hele vejen. Jeg vidste, jeg skulle være offensiv på den sidste skydning, og det belønnede sig. Havde Sturla skudt fejlfrit, så havde jeg kun været 10 sekunder foran i mål, og det var nok de 10 sekunder, jeg sparede på den skydning. Det var en del af taktikken.

Fire guld i fire konkurrencer. Er du menneskelig?

- Ja ... Det tror jeg!

Den individuelle konkurrence i skiskydning består af fire skydninger og – for herrernes tilfælde – 20 kilometer i sporet.

Hvis skiskytterne misser ét af deres 20 skud undervejs, får de en tillægsstraf på ét minut per fejlskud, hvilket betyder, at det er den konkurrence, hvor det koster mest tid at missede på standpladsen.

Onsdag er det kvinderne, der skal ud på den individuelle distance. Her gælder det 15 kilometer og fire skydninger. Du kan se med på TV 2 SPORT X og PLAY fra klokken 14.30.