- Jeg mistede lidt hovedet, siger skuffet Slettemark

Nu sætter den unge skiskytte fokus på juniorernes verdensmesterskab, der begynder i starten af marts.

Der er trælse dage på kontoret. Og så er der de dage, hvor intet rigtig fungerer.

Sidstnævnte oplevede skiskytten Ukaleq Slettemark ved verdensmesterskabet onsdag eftermiddag.

Den unge grønlænder var i ilden i kvindernes 15 kilometer individuelle konkurrence. Her manglede både farten i sporet og den ellers vanlige skarphed på standpladsen. Således sluttede Slettemark som nummer 88 ud af de 90, der gennemførte.

- Jeg er ikke mig selv i dag. Jeg har ikke nogen kræfter i sporet, og ved opvarmningen var pulsen højere end normalt. Jeg mærker bare, at jeg ikke har kræfterne.

- Jeg er oppustet i maven og har ondt i hovedet, og så mister jeg også lidt hovedet på skydningerne. Der var ikke rigtig noget, der stemte i dag.

På netop skydningerne missede Slettemark 8 ud af 20 skud – en ganske uvant fejlmargen. For skuddene på standpladsen er Slettemarks normale styrke, hvilket også kom til udtryk tidligere ved VM, hvor hun leverede en fornem sprint.

Efter sprinten var Slettemark kvalificeret til weekendens jagtstart – men sygdom holdt hende ude. I stedet hvilede hun sig frem mod onsdagens disciplin.

Slettemark er ikke på startlisten ved de sidste VM-løb. I stedet skal hun restituere.

- Jeg må bare tage hjem og bruge de dage, jeg har brug for, til at hvile. Og så må jeg i gang igen. Jeg tror ikke, at det er så alvorligt, men det er bare træls ikke at have kroppen med.

Stort mål i vente

Selvom verdensmesterskabet slutter med en skuffelse for Ukaleq Slettemark, er hun glad for, at hun drog afsted til tyske Oberhof.

- Hvis jeg ikke havde været til start, havde jeg haft en måned uden konkurrencer, og det er ikke nogen god træning op til junior-VM – og det er en stor oplevelse at være her alligevel.

I marts tager 21-årige Slettemark til junior-VM, der afholdes i kasakhiske Shchuchinsk.

Her åbner hun ballet 6. marts ved kvindernes individuelle konkurrence, der for juniorerne er 12.5 kilometer lang.

Imens Slettemark forbereder sig til sit store sæsonmål, fortsætter VM i Oberhof, der slutter 19. februar.

Torsdag køres single mixed stafet, der kan ses på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT X med start klokken 15.10.