Norge vinder – Bø fortsætter vild stime

Det var helt tæt til det sidste i single mixed stafetten torsdag.

Johannes Thingnes Bø. Manden, der bare fortsætter med at spise guldmedaljer ved årets verdensmesterskab i skiskydning.

Torsdag kunne han notere sig den femte ud af fem mulige, da han sammen med Marte Olsbu Røiseland sikrede en norsk førsteplads ved single mixed stafetten.

Da Bø krydsede målstregen, tørrede han panden. Det kan man ikke fortænke ham i, for indtil sidste skydning kæmpede flere nationer om sejren.

- Uden seje Marte havde vi ikke haft en chance. Vi var virkelig angribende, og de andre hold gav os kamp til stregen. Men vi er stadig nummer ét, sagde en glad Bø i vinderinterviewet.

Også Røiseland, der fik sin anden guldmedalje ved VM, havde ros tilovers for sin landsmand.

- Det var en spændende stafet, men Johannes viste, at han er den bedste atlet lige nu. Vi var gode sammen, og vi er et godt team.

  • GULD: Johannes Thingnes Bø og Marte Olsbu Røiseland (Norge)
  • SØLV: David Komatz og Lisa Theresa Hauser (Østrig) + 13.8 sekunder
  • BRONZE: Tommaso Giacomel og Lisa Vittozzi (Italien) + 51 sekunder

En sensationel sølvmedalje

Marte Olsbu Røiseland startede i sporet for Norge. Efter første skydning var hun nede som nummer 12, men fik hurtigt kørt sig op.

I single mixed stafetten skiftes der tre gange, således at mændene og kvinderne skal køre to gange hver.

Ved sidste skift havde Røiseland bragt Norge op på en førsteplads, og så lignede det, at monstret Bø skulle gøre arbejdet færdigt med største selvfølgelighed. Ved næstsidste skydning skulle Bø overraskende ud på en enkelt strafomgang, og så var han efter Komatz fra Østrig og Giacomel fra Italien.

Bø fik kørt sig op til de to, og ved sidste skydning viste han klassen. Han kunne kort efter køre i mål til en stor krammer fra Røiseland, mens en lige så glad Komatz kørte ind på en overraskende andenplads – også til en krammer. Tredjepladsen gik til Italien.

Der resterer stadig fire konkurrencer ved VM i Oberhof – to for hvert køn.

Lørdag køres der stafetter, mens massestarterne runder verdensmesterskabet af søndag eftermiddag.