Kaos-stafet ender i norsk nedtur – men Bø viste "uhørt" niveau

De norske stjerner måtte se sig slået af Frankrig i en stafet, hvor Johannes Thingnes Bø viste imponerende høj klasse.

Norge var favoritter, men guldet endte i franske hænder, da lørdagens herrestafet ved VM blev kørt.

Stafetten var en særdeles vindblæst affære, og ifølge norske Tarjei Bø var det langt fra optimale forhold at konkurrere i.

- Det var helt umuligt at ramme, siger han til norsk TV 2.

De norske favoritter fik en skidt start på løbet, hvor de efter Vetle Sjåstad Christiansens første runde var godt et minut efter Frankrig.

Det hul formåede hverken Tarjei Bø, Sturla Holm Lægreid eller Johannes Thingnes Bø at lukke, og så var sølvmedaljen en realitet.

- Det giver en lidt bitter smag i munden, når vi rigtig gerne ville vinde. Vi var favoritter, og vi var ikke gode nok til at klare det, siger Tarjei Bø.

Nordmændene brugte i alt 14 ekstraskud og pådrog sig 2 strafrunder, hvilket var en del mere end Frankrig, der tog guldet. Tredjepladsen endte på svenske hænder.

Ekspert hylder norsk stjerne

Det norske "nederlag" betyder også, at stjernen Johannes Thingnes Bø brød sin fornemme stime med fem guldmedaljer på fem forsøg ved årets VM.

Thingnes Bø gjorde dog alt, hvad han kunne – og mere til – på den sidste skydning, hvor han ifølge TV 2 SPORTs skiskydningsekspert Kristian Wulff gjorde noget, der ikke er set før.

- Det er noget af det vildeste, jeg har set. Han bruger 8,6 sekunder på at gøre sig klar til skydningen, og så bruger han kun lige over et sekund på de resterende skud, som han alle sammen rammer.

- Det her er uhørt høj klasse. Og bare det, at han gør sig klar på måtten på 8,6 sekunder … Det har jeg ikke set før, siger eksperten.

Desværre for Bø og Norge var det ikke nok til at nappe guldet fra franskmændene.