Norsk guldvinder opdagede vigtig detalje fra sofaen

Skiskytten Marte Olsbu Røiseland fortæller selv, at den lille ændring har fungeret godt for hende ved dette VM.

Se lørdagens stafetløb fra VM på TV 2 SPORT X. Mændene starter klokken 11.45, mens kvinderne går i gang klokken 15.00.

Den norske skiskydningsdronning Marte Olsbu Røiseland har gang i et stort VM, der så sent som i torsdags resulterede i karrierens 13. VM-guldmedalje.

Den 31-årige stjerne virker sulten og i topform, men det var langt fra givet, at det var sådan, 2023 skulle forløbe.

Efter vinter-OL i 2022 satte Røiseland spørgsmålstegn ved sin fremtid, inden hun besluttede sig for at fortsætte. De seneste par måneder har dog været tumultariske med et sygdoms- og skadesforløb, men tiden hjemme på sofaen har vist sig at være rigtig godt givet ud for en af tidernes bedste skiskytter.

Fra sit hjem i Lillehammer, hvor hun fulgte World Cuppen i sit fjernsyn, opdagede hun nemlig, at hun kunne opnĂĄ en stor gevinst.

- Jeg sad derhjemme før jul og så, at jeg kunne hente flere sekunder, siger hun til NRK med henvisning til, at det gik op for hende, at hun kunne spare sekunder ved at være hurtigere, fra hun finder sin riffel frem, til hun affyrer det første skud inde på standpladsen.

- Jeg vidste, at jeg ikke ville være i topform, når jeg vendte tilbage, så jeg skulle finde et sted at tage nogle sekunder. Og det har fungeret godt på den her måde, forklarer den norske stjerne.

Kan være med til at afgøre medaljerne

Ifølge NRK er der noget om snakken.

Det norske medie skriver, at tallene viser, at Røiseland er 2,5 sekunder hurtigere i sin afvikling inden førsteskuddet end konkurrenterne på sprint og i den individuelle konkurrence.

I distancen på den individuelle giver det Røiseland en fordel på hele 10 sekunder, og derfor kan Røiselands nye taktik være med til at sikre medaljer. Det fortæller NRK's ekspert Harri Luchsinger.

- Vi ved, at afstanden mellem første og andenpladsen i sprint i gennemsnit er 11,6 sekunder, og derfor skønner vi, at det her kan være med til at afgøre podiepladserne ved et VM, siger han.

Røiseland har ved dette VM vundet guld i mixed- og single mixed-stafet, mens det blev til bronze på jagtstarten.

Røiseland er med, når kvindernes stafet løber af stablen på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT X lørdag klokken 15.