"Kongen af VM" tjente 250.000 kroner i timen

Den norske skiskytte Johannes Thingnes Bø forlader tyske Oberhof som "Kongen af VM", efter han vandt VM-medaljer i samtlige af sine syv discipliner.

Ét navn gik igen og igen ved VM i skiskydning, der blev afsluttet søndag: Johannes Thingnes Bø.

Den norske stjerne måtte godt nok "nøjes" med en bronzemedalje i den afsluttende massestart, men forinden havde han vundet fem guldmedaljer og en enkelt sølvmedalje.

- Det ender med syv medaljer, og det er så godt her i Oberhof med de forhold, som vi har haft, siger Johannes Thingnes Bø til TV 2 Norge og fortæller, at han på forhånd havde regnet med to guldmedaljer på stafetterne og en enkelt i de individuelle konkurrencer.

- Jeg havde været virkelig skuffet, hvis jeg ikke havde opnået det. Alt andet er en bonus.

Succesen belønner sig også på bankkontoen. Det viser en opgørelse, som TV 2 Norge har lavet.

Johannes Thingnes Bø tjente således 185.900 kroner på hvert af sine tre individuelle guldmedaljer. Derudover gav to gange stafetguld 55.770 kroner stykket. Lørdagens stafetsølv udløste 44.416 kroner, inden bronzemedaljen søndag sikrer de sidste 104.104 kroner til samlingen.

Alt i alt giver det lige omkring 818.000 kroner, der skal overføres til Bøs bankkonto, hvilket må siges at være en fornuftig timeløn.

I løbet af de syv VM-discipliner brugte nordmanden godt tre timer i sporet. Helt præcis ender timelønnen på 250.000 kroner.

Næstbedste nordmand blev Sturla Holm Lægreid, der rejser hjem fra VM med lige omkring 560.000 kroner i præmiepenge.