Stjerner diskuterer midt under løb: - Det er egoistisk

Martin Ponsiluoma og Sturla Holm Lægreid var stærkt uenige før den anden skydning i søndagens fællesstart ved VM.

Den norske skiskytte kiggede sig over skulderen og viftede med armen i retning af den svenske konkurrent.

Svenskeren, ved navn Martin Ponsiluoma, svarede igen med en lignende bevægelse, mens han råbte ad nordmanden Sturla Holm Lægreid.

De to stjerner var stærkt uenige om, hvem der skulle køre forrest ind mod den anden skydning i søndagens fællesstart.

Efter løbet fangede TV 2 SPORT de to involverede parter, som begge gav deres version af sagen.

- Jeg tænkte, at vi havde nogle sekunder ned til ”de bedste”, og så syntes jeg, at vi skulle hjælpe hinanden for at holde os fremme, siger norske Sturla Holm Lægreid og fortsætter:

- Så jeg ville have Martin frem, men han tog hænderne op foran sig og sagde, at han ikke skulle hjælpe nogle nordmænd i dag. Så han var fast bestemt på ikke at køre frem.

Hvad tænker du om det?

- Det er lidt egoistisk. Men hans taktik var at spare kræfter, og han ville ikke bruge unødvendige kræfter. Jeg ville prøve at bevare forspringet, som vi havde ud af første skydning, men der er lidt forskellige taktikker, siger nordmanden og pointerer, at alt er godt imellem de to konkurrenter efter løbet.

"Nej, du skal trække"

Martin Ponsiluoma kunne også grine af situationen efter løbet, og han var samtidig helt ærlig omkring, at han ikke ville hjælpe nordmanden.

- Han (Sturla, red.) sagde, at jeg skulle trække, men jeg sagde ”nej, du skal trække.” Han er norsk, og det er ikke mit ansvar at trække ham. Men der var ikke mere i det, siger svenskeren med et smil.

Ponsiluoma endte med at vinde sølv i mændenes massestart – med bare ti sekunder op til landsmanden Sebastian Samuelsson, der endte øverst på podiet.

Tredjepladsen gik til den norske stjerne Johannes Thingnes Bø, mens Sturla Holm Lægreid blev nummer fire.