Norsk stjerne stopper efter historisk præstation

Marte Olsbu Røiseland står foran sin sidste konkurrence som eliteatlet. Det erfarer flere norske medier.

I weekenden sætter Marte Olsbu Røiseland punktum for en glorværdig karriere i den absolutte verdenselite.

Det skriver flere norske medier, herunder TV 2, NRK og VG.

Senere er karrierestoppet blevet officielt i en pressemeddelelse fra Norges Skiskytter Forbund.

- Jeg har altid prioriteret hårdt, og topidrætslivet er ekstremt. Det er det værd, på mange måder. Men det er netop de hårde prioriteringer og jagten efter mål og drømme, jeg ikke har motivationen til længere. Nu har jeg lyst til at prioritere anderledes, og det tror jeg, min krop vil sætte pris på, udtaler Marte Olsbu Røiseland blandt andet.

Dermed bliver sæsonens sidste konkurrence også den allersidste for Røiseland, der for nylig skrev sig ind i skiskydningshistorien som den første kvinde, der er blevet verdensmester 13 gange.

- Hun har haft en vanvittig karriere. Hun var ikke det største talent, da hun var ung, men hun har fået vanvittigt meget ud af sin karriere. Specielt med syv medaljer ved VM i Anterselva og fem medaljer ved OL i fjor. Hun er et ikon, siger TV 2 Norges skiskydningsekspert Ole Einar Bjørndalen, der selv er den mest vindende skiskytte nogensinde.

Røiselands største resultater

  • 3 x OL-guld
  • 2 x OL-sølv
  • 2 x OL-bronze
  • 13 VM-guld
  • 4 x VM-bronze
  • 1 x samlet World Cup-sejr

Marte Olsbu Røiseland får efter alt at dømme en smuk afsked med skiskydningssporten. Hendes sidste konkurrence bliver nemlig på hjemmebane på Holmenkollen fra den 16. til den 19. marts. Røiselands sidste professionelle konkurrence bliver søndagens fællesstart.

Konkurrencen pĂĄ Holmenkollen vises direkte pĂĄ TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY. Se sendeplanen her.