Norsk stjerne stopper karrieren

Tiril Eckhoff er en af ​​Norges førende skiskytter gennem tiderne.

Alting har en ende.

Det gælder også for skiskytten Tiril Eckhoff, der nu har besluttet at indstille karrieren. Det oplyser hun via sin Instagram.

- Jeg startede til skiskydning fordi mine søskende, Stian og Kaja, gjorde det, og jeg ville være lige så god som dem.

- Dette mål har ført mig længere, end jeg nogensinde havde drømt om. Jeg har oplevet meget, og jeg føler mig utrolig heldig over at have levet drømmelivet som skiskytte i over 15 år.

Og der er særligt en sejr, der altid vil stå klart i erindringen for den 32-årige – nu forhenværende – skiskytte.

- Jeg fik lov til at opleve at blive verdensmester på hjemmebane i 2016. Det er en dag, jeg aldrig vil glemme, og den vil for altid forblive det bedste minde fra min sportskarriere.

Nordmanden benytter også lejligheden til at takke de mange holdkammerater, trænere, venner og selvfølgelig hendes familie for støtten gennem op- og nedture.

Overvejede at stoppe karrieren tidligere

Eckhoff flirtede allerede tilbage i februar med tanken om at stoppe karrieren.

Det skyldtes en hård kamp med corona-efterdønninger, og hvad der senere udviklede sig til regulære søvnproblemer. Det kostede blandt andet VM i 2022.

Men nu er tidspunktet det rette for Eckhoff.

- Det er lidt trist at stoppe, men samtidig føler jeg også, det er den rigtige beslutning. Jeg er stolt af, hvad jeg har opnået, og jeg vil altid se tilbage på årene med skiskydning med et smil, skriver hun.

Tiril Eckhoff er en af ​​Norges førende skiskytter gennem tiderne. Hun fik sin VM-debut på hjemmebane i Oslo i 2011. Hun vandt hendes første første internationale individuelle medalje, da hun tog bronze i massestarten ved OL i Sochi i 2014.

Hun har i alt vundet 10 VM-titler og 8 OL medaljer.

Eckhoffs sidste triumf som skiskytte bliver dermed hendes to sejre ved VM i 2022.