'Kongen' sendte uventet signal til sine landsmænd

Johannes Thingnes Bø er verdens bedste skiskytte. Lørdag havde han tid til at lave et show, man sjældent ser under konkurrencer.

Hey … hey … hey … hey!

De norske tilskuere fulgte intenst med, da Johannes Thingnes Bø var i gang med sin sidste skydning på lørdages jagtstart.

'Kongen' ramte plet med de fire første skud, og så var det, han sendte et uventet signal til sine landsmænd på Holmenkollen.

Bø droppede sit sigte og tyssede på dem – så stort overskud havde han.

Derefter lagde han an til det femte skud, som han selvfølgelig ramte. Og så var stillelegen i den grad afbrudt.

På vej mod endnu en stensikker sejr kunne Johannes Thingnes Bø smile hele vejen mod målstregen. Undervejs fik han et norsk flag stukket i hånden, og inden han krydsede linjen gav han sig endda tid til at bukke for tilskuerne.

Og for Norges formelle konge, Harald, der var pĂĄ plads.

- Jeg vil næsten sige, at det er årets sportspræstation på tværs af alle sportsgrene. Jeg kan ikke mindes, at jeg har set noget lignende, siger TV 2 SPORTs skiskydningsekspert Kristian Wulff om Bøs suveræne sæson, hvor han har ekstraordinært god tid til at fejre sine triumfer.

Ved VM i februar vandt han medaljer i alle syv discipliner - fem af dem af guld. I World Cuppen har han også været et niveau over alle andre.

Søndag gælder det sæsonens allersidste konkurrence, når World Cup-sæsonen rundes af med fællesstarten. Den vises på TV 2 SPORT X.