Rio 2016

Overvandt blodprop i hjernen: I dag skyder Stine Nielsen om OL-medaljer

25-årige Stine Nielsen fik en blodprop i hjernen for to år siden. I dag skal hun skyde om OL-medaljer i 10 meter luftriffel. Målsætningen er medalje.

I videoen oven for kan du se et indslag om Stine Nielsen vej tilbage efter blodproppen.

FØLG OL I RIO PÅ TV2 PLAY HER

Hun har kæmpet virkelig hårdt for det.

Stine Nielsen på 25 år har overvundet den blodprop i hjernen, som hun blev ramt af i 2014.

Et år senere vandt hun sølv ved European Games i Baku. Nu står hun ved sit andet OL og kan se tilbage på en lang og hård kamp for at nå Rio.

- Det er noget, jeg har trænet op til rigtig længe, så nu er det dejligt at være her, siger Stine Nielsen til TV 2 SPORT.

Men selvom blodprop er et overstået kapitel, så er den traumatiske hændelse stadig noget, Stine Nielsen bliver mindet om i sin hverdag.

- Jeg bliver mindet om det hver morgen, når jeg skal tage min medicin. Jeg forsøger at få det væk igen så hurtigt som muligt, for det er ikke noget, der skal styre mit liv længere, siger hun.

Kan hente første medaljer til Danmark

Nu ser hun fremad. Og hendes blik er fikseret på ét mål: disciplinen en luftriffel, distancen 10 meter. Lørdag eftermiddag dansk tid kan hun skyde sig direkte ind som første, danske medaljetager ved dette OL.

Mulighederne er til stede, det samme er troen på det.

- Jeg ved, at mit niveau er højt. Så chancerne er der selvfølgelig, siger Stine Nielsen.

- Men jeg ved også, at man skal præstere på selve dagen.

Stine Nielsen skal skyde ved de indledende runder klokken 13.30. Finalen er klokken 15.30. Den kan du se direkte på TV 2 og på TV 2 PLAY.

FØLG OL I RIO PÅ TV2 PLAY HER