Rio 2016

Trods misset finale: Riffelskytte har fået oprejsning

Stine Nielsen endte som nummer 13 i 50 meter riffel, men er tilfreds med sin sidste præstation ved OL.

Den danske skytte Stine Nielsen tager hjem fra OL med nogenlunde oprejst pande, efter at hun blev nummer 13 i sin afsluttende disciplin, 50 meter riffel.

Præstationen rakte ikke til en plads i finalen, men fynboen er i væsentligt bedre humør end efter lørdagens nedtur i favoritdisciplinen 10 meter luftriffel, hvor det meste gik skævt.

- Fra at være helt nede i kulkælderen er jeg nu okay tilfreds med OL. Jeg tager i hvert fald hjem med en masse gode oplevelser, og det er vigtigt, fastslår Stine Nielsen.

50 meter-disciplinen består af i alt 60 skud i tre stillinger. Først 20 skud knælende, derefter 20 liggende, inden seancen afsluttes med 20 skud stående.

Især i konkurrencens midterste del var Stine Nielsen godt skydende, men det var ikke helt nok til at rette op på en lidt dårlig indledning.

- Jeg fik en nervøs start i knælende, men jeg gav ikke op, og så begyndte det at komme. I liggende gik det fantastisk, mens vinden gjorde det svært stående. Jeg havde heldigvis rigeligt med tid, og det benyttede jeg mig af, siger Stine Nielsen.

- De første skud knælende var ret dyre. Her kunne jeg have hentet de tre point, jeg manglede for at nå finalen, men jeg kunne også have hentet et par ekstra point stående, analyserer den 25-årige skytte.

OL-indsatsen rakte altså ikke til de håbede finalepladser, men det sidste indtryk er bedre end det første.

- Det er godt, det kom i den rækkefølge. Jeg startede som en katastrofe, men sluttede med at være tilfreds, siger Stine Nielsen, der skal bruge de kommende dage på at følge de to øvrige danske skytter ved OL.

Fredag skal Torben Grimmel forsøge sig i 50 meter liggende riffel. Lørdag er Jesper Hansen til start i skeetskydning.