Rio 2016

Amerikansk kvinde skyder sig til vild OL-rekord

Kimberley Rhode vandt bronze i skeetskydning og har nu vundet medalje ved seks olympiske lege i træk.

Svømmestjernen Michael Phelps har med rette stjålet mange overskrifter for sin vanvittige OL-medaljehøst, der indtil videre er nået op på 27 stykker metal med de fem, han har snuppet i Rio.

Men lidt uden for det helt store rampelys har en 37-årig amerikansk kvinde leveret en bedrift, som bestemt også tåler hyldest.

På Rios skydebaner sikrede Kimberley Rhode sig bronze i skeetskydning, og med den medalje har amerikaneren vundet metal ved hvert eneste sommer-OL, siden hun som 17-årig debuterede ved OL i Atlanta.

Den nu 37-årige skytte er dermed oppe på seks OL-medaljer - tre af dem er af fineste karat. De første tre medaljer blev vundet i Dobbelt Trap, inden hun gik over til skeetskydning.

- Jeg elsker presset, jeg elsker konkurrencen, men det at stå deroppe på podiet bliver man afhængig af, siger Kimberley Rhode ifølge reuters.com.

At vinde medalje ved seks på hinanden følgende olympiske lege har ingen anden kvinde præsteret tidligere i historien.

Som en lille detalje kan det tilføjes, at de seks medaljer er vundet på fem forskellige kontinenter. Kun legene i 2004 i Athen og i 2012 i London har været afviklet på samme kontinent.