Rio 2016

Omskydninger slider dansk skeetskytte op i medaljejagt

Jesper Hansen måtte igennem to omskydninger, da han gik glip af OL-bronzekampen på mindste marginal.

To gange omskydning i løbet af få timer er hård kost, og det var formentlig medvirkende til, at skeetskytten Jesper Hansen manglede de sidste marginaler for at træde op på medaljeskamlen ved OL.

Danskeren måtte i omskydning - eller shoot-off, som det rettelig hedder - både for at komme i semifinalen og for at komme ind i bronzekampen, men måtte til sidst nøjes med en femteplads.

- Shoot-off er bare et enormt pres. Det er vind eller forsvind. Især den indledende for at komme videre til semifinalen, hvor vi var fem skytter, der kæmpede om to pladser. Det var hård kost.

- Det tærer på kræfterne at være ude i det. Men okay, ham der vandt, var igennem det samme, så han må åbenbart ikke være slidt op. Han må være lidt yngre, siger den 35-årige dansker om den 14 år yngre guldvinder, Gabriele Rossetti.

Hansen var svært frustreret, da han kiksede et afgørende skud i den sidste omskydning og straffede geværet med et vredt slag.

Da det hele var overstået, havde han stadig svært ved at komme sig over, hvor tæt han havde været på en OL-medalje.

- Hvor grimme ord kan vi finde? Det var en skuffende måde, det endte på. Det var skønt at være med i finalen, men kedeligt at gå ud som en af de sidste.

Forud var gået et mægtigt drama på Rios nationale skydebane. Det var imponerende køligt arbejde, at Hansen fik udmanøvreret tre konkurrenter for at komme med i semifinalen.

Og selv om hans skydning måske manglede den sidste stabilitet, var det alligevel meget tæt på, at han var kommet med i kampen om bronze.

Femtepladsen er dog en markant forbedring i forhold til OL for fire år siden, hvor han sluttede som nummer 26.

Derfor rejser han også hjem fra Rio med en vis tilfredshed, selv om drømmen om en medalje ikke blev opfyldt.

- Jeg ville være dum, hvis jeg sagde, at jeg ikke var tilfreds. Selvfølgelig vil jeg vinde, men højdeskræk er ikke sjovt at have, siger han med henvisning til den tur op på podiet, som han altså gik glip af.

Nu skal den tidligere verdensmester hjem og vende 50-ørene, inden han beslutter sig for, om karrieren skal fortsætte.

Økonomisk er det en barsk omgang at være fuldtidsudøver af en ret lavt profileret sportsgren som skeetskydning.

- Som min bankdame sagde: Vi tager lige OL 2016, og så kigger vi lige på tingene, om vi fortsætter. Det er vist stadig hende, der bestemmer, om vi fortsætter, siger Jesper Hansen.