Skydning

Dansk skytte vinder guld ved ungdoms-OL

Stephanie Laura Scurrah Grundsøe vandt guld i 10 meter luftriffel ved ungdoms-OL i Buenos Aires.

Danmark har vundet den første guldmedalje ved ungdoms-OL i den argentinske hovedstad, Buenos Aires.

Den sørgede Stephanie Laura Scurrah Grundsøe for, da hun vandt guld i 10 meter luftriffel, skriver Danmarks Idrætsforbund (DIF) i en pressemeddelelse. 

Hun nåede ellers at indstille sig på, at medaljen skulle have en anden karat.

- Jeg er bare mega stolt og glad for min præstation. Jeg havde egentlig affundet mig med, at jeg ville vinde sølv, så det er helt vildt, at det alligevel blev til en guldmedalje, siger Stephanie Grundsøe. 

Hun lå inden det allersidste skud 0,4 point bag konkurrenten fra Indien Mehuli Ghosh. Grundsøe skød derefter tættest på midten, hvorfor hun kunne løfte armene og riflen i vejret og lade sig tiljuble som guldvinder. 

- I den her konkurrence gælder det virkelig om at holde hovedet koldt, og det lykkedes jeg heldigvis med. Da vi skulle skyde det sidste skud, og jeg fik 10,4 point, var jeg egentlig glad for, at jeg havde vundet sølv. Men jeg kiggede alligevel ned på tavlen med et lille håb om, at hun ikke ville skyde et godt skud, siger Stephanie Grundsøe om finalens sidste sekunder.

Det var den anden danske medalje ved ungdoms-OL, der begyndte søndag. På åbningsdagen vandt den 17-årige Sif Bendix Madsen sølv i triatlon.