OL Tokyo 2020

Da jeg sad i flyet, tænkte jeg, det skal være løgn, siger dansk sølvvinder

Jesper Hansen er meget stolt over sin OL-sølvmedalje i skeetskydning, som for ham også er en revanche for et skuffende OL i Rio fem år forinden.

Han har vundet VM og EM og er nummer et på verdensranglisten, men for den danske skeetskytte Jesper Hansen manglede der stadig noget.

Eller det gjorde der i hvert fald; indtil en mageløs mandag i Tokyo.

- Den har en kæmpe betydning for mig personligt. Det var sidste hak i rækken med en EM-guldmedalje og en VM-guldmedalje også.

- Nu har jeg også en OL-medalje, så det var mission completed, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

For at forstå, hvor stor sådan en sølvmedalje er for den 40-årige skeetskytte fra Svebølle, så skal vi skrue tiden fem år tilbage til legene i Rio.

Jeg håber helt klart, at det er et startskud

Jesper Hansen

I den brasilianske storby mislykkedes medaljemissionen med mindst mulig margin for Jesper Hansen. I finalen endte han som nummer fem efter omskydninger om bronzemedaljen.

- Da jeg havde skudt det sidste skud i Rio, tænkte jeg, at jeg skulle have det første fly hjem.

- Da jeg så sad i flyet, tænkte jeg, at det her skal være løgn. Det skal kraftedeme være løgn. Jeg vil prøve en gang mere, husker Jesper Hansen tilbage.

Tårer kommer senere

Nu står han så i stedet i Japan. Med den medalje, han selv mente, han manglede.

En medalje, han tydeligvis var stolt over kort efter finalen, da han med et bredt smil rakte en knyttet næve i vejret. En hilsen til de andre danske skytter, der var på plads til finalen for at støtte landsmanden.

- Det er virkelig dejligt, at der er så meget intern støtte. Vi vil alle sammen gerne vinde en medalje, og det er det, vi er her for.

- Jeg håber helt klart, at det er et startskud. Første medalje. Nu kører det derud af. Det bliver det bedste OL, vi har haft i mange, mange år, siger Jesper Hansen til TV 2 SPORT.

OL-medaljen er ganske rigtig ikke kun den første for Jesper Hansen, men også for Danmark ved legene i Tokyo.

Derfor var interessen til det interimistiske pressetræf med sølvvinderen også særdeles stor. Det foregik på et hotel i den japanske hovedstad, hvor Team Danmark, DIF og skytteunionens sportschef også var mødt frem.

Formanden i Dansk Skytte Union, John Hansen, storroser skeetskytten Jesper Hansen for sin OL-sølvmedalje.

Og OL er bare noget ganske særligt, ifølge den sølvvindende skeetskytte:

- Det er kun hvert fjerde år. Man skal igennem et nåleøje for at komme med til OL, så også at vinde en medalje er nærmest umuligt.

Har der været tårer i spil også?

- Nej, de er ikke kommet endnu, men mon ikke de kommer senere, når jeg sidder og kigger lidt ind i spejlet, siger Jesper Hansen.

Tabte til 'idiot - på den gode måde'

Danskeren har nu deltaget ved OL tre gange. Senest med sølv i Tokyo, forinden en femteplads i Rio og første gang i London i 2012, hvor det blev til en 26. plads.

Ved den konkurrence vandt en anden dansker, Anders Golding, OL-sølvet. Både for ni år siden og aktuelt i Japan var danskernes overmand selvsamme amerikaner.

Vincent Hancock. Bosiddende i Texas og indehaver af ikke blot to, men tre OL-titler. Og nå ja, også fire VM-guldmedaljer. Så hvis det skal være, så ikke en ueffen herre at slutte bag i en finale.

- Jeg vidste, at ham, der lå lige foran mig, er megahård.

- Jeg plejer at kalde ham en idiot – på en god måde. Jeg håbede og troede på det, men ikke da vi kom lidt længere frem, siger Jesper Hansen.

OL-bronzen gik til Abdullah Al-Rashidi fra Kuwait.