OL Tokyo 2020

- Det var en fantastisk finale, siger Jesper Hansen

Formanden i Dansk Skytte Union storroser Jesper Hansen, der mandag sikrede Danmark den første medalje ved OL i Tokyo.

Skeetskytten Jesper Hansen rejser fra OL i Tokyo med en sølvmedalje om halsen efter en stor præstation i mandagens finale.

- Det var en fantastisk finale. Jeg kom godt fra start, men fik godt nok lige smidt en på stand 4 - men jeg fik roen tilbage og kørte den sikkert hjem derfra, siger Jesper Hansen til DR.

Danskeren ramte 55 ud af 60 skud, og det blev kun overgået af den suveræne amerikaner Vincent Hancock, der vandt sit tredje OL-guld.

- En sølvmedalje – det kan ikke blive bedre. Jeg har været rigtig godt skydende, så det har været to rigtig gode dage, siger den 40-årige skeetskytte.

Jesper har gjort det umulige

John Hansen, formand i Dansk Skytte Union

Jesper Hansen blev nummer fem i Rio i 2016 og nummer 26 i London i 2012.

I 2013 blev han verdensmester, og i 2018 hentede han EM-titlen.

Dansk Skytte Union jubler

Jesper Hansens OL-sølvmedalje er også en stor sejr for Dansk Skytte Union.

- Vi er helt vilde. Vi kan ikke være i vores krop, siger unionens lettere rørstrømske formand, John Hansen, til TV 2 SPORT.

- Det betyder så meget for Dansk Skytte Union, at det ikke kan forklares. Vi er jo lige så meget med i det her som skytten.

Jesper Hansen deltog i finalen som den lavest rangerede af de seks finalister.

- Jesper har gjort det umulige. Han er mentalt stærk, og når han først kommer i en finale, er han rigtig svær at ryste, siger John Hansen.

Danmark hentede også OL-sølv i 2012, hvor Anders Golding ligeledes tabte i finalen til Hancock. Dengang blev Hansen nummer 26.

- Det er fantastisk, at vi gentager successen, som vi gjorde i 2012 i London. Det er frygtelig godt gået.