OL Tokyo 2020

Hun efterlod et af klodens mindste lande i ekstase, da hun skrev OL-historie

33-årige Alessandra Perilli har skabt ekstase i republikken San Marino, efter hun vandt landes første OL-medalje.

Der bor kun omkring 34.000 mennesker i San Marino, og én af dem vil blive husket for noget specielt.

Alessandra Perilli vil nemlig for altid være en del af San Marinos OL-historie. Torsdag morgen skød hun miniputnationens første OL-medalje nogensinde hjem, da hun vandt bronze i kvindernes trap-disciplin.

Det har skabt begejstring i den lille republik og i nationens medier, der ligger omkranset af regionerne Emilia-Romagna og Marche i Italien.

- Det er en historisk dag for San Marino. Podiet virkede umuligt, men så kom der fejl fra australske Laetisha Scanlan, og det gav tredjepladsen, skriver Corriere Romagna.

Efter triumfen har hun tilmed fået en besked fra republikkens kongres.

- En mindeværdig dag for republikken San Marino, da Alessandra Perilli skrev historie og vandt den første medalje til landet nogensinde. Statskongressen vil gerne ønske Alessandra Perilli tillykke med det uvurderlige resultat, og vi vil gerne takke hende for den ære, hun har hentet til landet med dette resultat. Nu er vi også en del af OL, skiver de ifølge Libertas.

Jeg dedikerer medaljen til mig selv. Jeg havde en konto åben fra London i 2012, og endelig fik jeg den lukket

Alessandra Perilli

San Marino var for første gang med til OL i 1960, og det er 25. gang, at de sender atleter afsted til legene. Derfor betyder det ubeskriveligt meget, at de nu også er kommet med i de olympiske leges historie.

- Jeg håber, at dette resultat vil bringe ny energi til sportens verden og fungere som en drivkraft for unge og for alle andre atleter, siger Teodoro Lonfernini, der er udenrigsminister.

- Jeg vil gerne have, at alle San Marinos borgere lever i nuet og med størst mulig stolthed, da de skal være taknemmelige for Alessandra og dét, hun har formået at gøre.

Dedikerer medaljen til sig selv

Det var en rørt og påvirket Perilli, der forsøgte at sætte ord på sine følelser og tanker, efter medaljen var i hus.

- Jeg ved ikke, hvad der skete. Den første tanke gik til min familie, min søn og min partner. Jeg dedikerer medaljen til mig selv. Jeg havde en konto åben fra London i 2012, og endelig fik jeg den lukket, siger hun til San Marino TV.

I 2012 var Perilli nemlig tæt på at snuppe en medalje ved legene i London, men missede det lige akkurat.

San Marino kan nu dele samme historie med Turkmenistan, der også sikrede sig landets første medalje nogensinde ved disse lege. San Marino er det land med færrest indbyggere, der i historien har vundet en OL-medalje.

Republikken er verdens femtemindste land målt på indbyggere.