SportsLab

Dansk opfindelse gør tre ud af fire svømmere hurtigere

De danske svømmere kan være tættere på medaljer ved OL i Rio. I Sportslab testede vi en varmevest, som fik tre svømmere til at blive hurtigere.

For netop svømmerne kan de helt små marginaler være forskellen på succes eller fiasko. Derfor har Team Danmark udviklet en såkaldt varmevest, som skal give de danske svømmere en fordel ved OL.

I SportsLab på TV 2 SPORT testede vi som de første, om den så rent faktisk virker i praksis.  Det gjorde den.

Tre ud af de fire professionelle svømmere i forsøget svømmede hurtigere efter brug af varmevesten.  

-  Her var du i højeste gear fra start. Man er varm, når man kommer i vandet. Man skal ikke svømme sig varm. Svømningen bliver mere flydende fra start til slut, siger den professionelle svømmer Emilie Beckmann, som var en af de fire svømmere, der var med i forsøget.  

- Det er sjovt at se, at selvom man ikke føler sig helt klar, så svømmer man rent faktisk hurtigere, siger den professionelle svømmer Magnus Jakupsson.

Varmevesten skal være med til at holde på svømmernes muskelvarme efter opvarmning, og når de sidder og venter i callroom i op til 20 minutter, inden de skal i konkurrence. Flere svømmere oplever at blive kolde, når de venter i callroom.

Se klip fra testen her:

- Tre af svømmerne svømmede hurtigere, og en svømmede langsommere, så umiddelbart ser det positivt ud. Teorien foreskriver, at hvis vi kan holde svømmerne varme, så præsterer de også bedre. Det viste denne her lille gruppe. Det skal vi selvfølgelig kunne reproducere, og vi skal også forfine det, vi har fat i nu, hvis det skal bruges på sigt, siger sportsfysiolog fra Team Danmark Peter Møller Christensen, som er drivkraften bag udviklingen af varmevesten.

Se de fire professionelle svømmeres resultater før – og efter brug af varmvesten:

Varmevesten kan altså være med til at optimere svømmernes præstation i kampen om marginaler og medaljer. Den hundrededel af et sekund som Magnus Jakupsson forbedrede sig i testen ville for eksempel for Jeanette Ottesen have vekslet bronze til sølv i 100 meter butterfly ved EM på hjemmebane i 2013.

Se eller gense SportsLab på TV 2 PLAY her

SportsLab

Herunder kan du få et overblik over, hvad der ellers har været på programmet i SportsLab. Klik på billederne for at se mere.

Fodbold

Roberto Carlos

Hvad er hemmeligheden bag verdens bedste mål?

3. juni 1997 svingede en lille mand sit venstreben og forbløffede en hel fodboldverden. Ingen havde tidligere set noget lignende.

Med 34,3 meter til mål bragede brasilianeren Roberto Carlos sit historiske frispark i mål i en landskamp mod Frankrig med et eventyrligt ydersideskru i bolden og en fart på 102,4 km/t.

- Det var mit livs bedste mål. Et mål, som alle taler om. Alle spørger om det. Det er et mål, der altid vil blive husket, siger Roberto Carlos, da TV 2 SPORT møder ham til en snak om frisparksmålet, der den dag i dag stadig står tilbage som et af de bedste i verden.

Se hele programmet om frisparket på TV 2 PLAY.

Foto: Nicholas Sterling

Svømning

Jeanette Ottesen

Kan svømmefødder slå et jordbærkostume på 50 meter fri?

Dennis Ritter har en mission.

Han vil slå Danmarks mest vindende svømmer nogensinde, Jeanette Ottesen, i en duel i bassinet på 50 meter fri.

Men for at kunne klare sig mod verdenseliten tager den tidligere SportsLab-vært alternative midler i brug. Dennis Ritter får hjælp af en våddragt og svømmefødder, mens Jeanette Ottesen må kæmpe i vandet med benskinner, målmandshandsker og et jordbærkostume.

Se duellen mellem Ritter og Ottesen på TV 2 PLAY.

Foto: tv2

Bowling

Frederik Øhrgaard

Hvordan laver du den perfekte strike?

Thomas Bilde har allieret sig med den danske verdensmester i bowling, Frederik Øhrgaard, for at finde ud af, hvad forskellen er på bowlingkugler, hvilken betydning olien på banen spiller samt hvad den optimale indgangsvinkel er på keglerne, når du skal lave en strike.

I klippet ovenfor kan du se, om verdensmester Frederik Øhrgaard kan lave en strike med bind for øjnene.

Se hele programmet om bowling på TV 2 PLAY.

Foto: Anders-Christian Dahl

Fodbold

FC Nordsjællands Emiliano Marcondes.

Hvor mange straffespark kan magikeren forudse?

Hvad gør man som målmand, når man skal forudsige et straffespark?

Man kan forsøge at påvirke skytten. Man kan bruge intuition og statistik.

Og så kan man gå til det ekstreme: Magi.

Mentalist Henrik Svanekær har fået til opgave at forudse, hvorhen FC Nordsjælland-spilleren Emiliano Marcondes og SportsLab-værten Thomas Bilde sparker deres straffespark.

Se hele programmet om straffesparksmagien på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Håndcykling

René Holten Poulsen er Danmarks/verdens bedste kajakroer. Han udtages officielt til OL i Rio.

Kan stærk roer slå Danmarks bedste håndcyklister?

René Holten Poulsen er i en alternativ duel.

SportsLab tester om den regerende verdensmester i både 500 og 1000 meter enerkajak kan overføre sin enorme styrke til en håndcykel mod to af Danmarks bedste håndcyklister, Kim Klüver Christiansen og Michael Jørgensen, der begge kæmper for at komme til de Paraolympiske Lege i 2016.

Se duellen mellem roeren og håndcyklisterne på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Golf

Andreas Hartø.

Kan du slå en golfbold længere med tilløb?

Mange husker måske 90'er-filmen Happy Gilmore.

Her bryder Adam Sandler igennem som golfspiller med en noget aparte stil - nemlig med tilløb til bolden. Men kan denne stil overføres fra fiktion til virkelighed? Og kan det i givet fald give mere kraft til et teeslag med tilløb?

Med den professionelle golfspiller Andreas Hartø som forsøgsperson viser SportsLabs resultater, at der kan være noget at hente i forhold til kraft og længde, hvis man som golfspiller kan tilegne sig den noget særprægede slagteknik.

Se forsøget med tilløbet i golf på TV 2 PLAY.

Foto: Scanpix Denmark

Fodbold

Patrick Olsen

Kan man spille fodbold i Qatars sommerhede?

Kritikken var stor, da FIFA flyttede VM i Qatar i 2022, så det afholdes i november og december med finale seks dage før juelaften.

Beslutningen ender med at koste forbundet tre milliarder kroner i kompensation til klubberne, og samtidig spolerer den afviklingen af de nationale ligaer. Især dem i Europa.

Men gør varmen det overhovedet umuligt at spille fodbold i Qatar i juni og juli, og er FIFA's drastiske brud på traditionerne i virkeligheden unødvendige?

Det undersøgte SportsLab sammen med fodboldspilleren Patrick Olsen og Lars Nybo, professor i humanfysiologi på Københavns Universitet.

Se varmeforsøget med Patrick Olsen på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Løb

Flemming Orneborg

Kan 73-årig mand vinde over to TV 2-værter i løbeduel?

Det lignede en overkommelig opgave.

Dennis Ritter og Michael Stærke, to TV-værter i deres bedste alder, som begges siges at være i hæderlig form, i en løbeduel over 200 meter mod en 73-årig herre ved navn Flemming Orneborg. Men logikken blev i den grad udfordret.

- Lad mig sige det på denne måde: Jeg er dybt imponeret over Flemmings fitness og hurtighed i en alder af næsten 74 år, siger Dennis Ritter.

Se duellen mellem TV 2-værterne og 73-årige Flemming på TV 2 PLAY.

Foto: tv2

Kuglestød

Joachim B. Olsen

Kan en håndboldspiller slå en folketingspolitiker i kuglestød?

Den franske håndboldspiller Cyril Viudes fra KIF Kolding København og politikeren Joachim B. Olsen duelllerer i kuglestød.

Baggrunden for dysten er, Cyril Viudes som junior var et stort talent i kuglestød. Han deltog blandt andet i ungdoms-OL i 1999 og har en personlig rekord på 18,23 meter.  Cyril Viudes nåede bare aldrig en seniorkarriere, fordi han valgte at skifte den tunge kugle ud med en lettere håndbold.

- Jeg fortryder ikke mit valg, at jeg gik fra at være kuglestøder til håndboldspiller. Men jeg tænker da af og til på, hvad der kunne være blevet til, hvis jeg var fortsat med kuglestød, siger Cyril Viudes til TV 2 SPORT.

SportsLab gav Cyril Viudes chancen for at slå en af tidligere tiders bedste kuglestødere Joachim B. Olsen, der i dag er folketingspolitiker for Liberal Alliance.

Se duellen i kuglestød mellem Viudes og Olsen på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Bueskydning

Carina

Kan bueskytte ramme plet i blinde?

Præcision er nøgleordet for verdens bedste bueskyttere, når de skyder og rammer plet over 70 meter, som er distancen i den olympiske bueskydningsdisciplin.

Og i en sport domineret af koreanere har Carina Christiansen været med til at sætte Danmark på verdenskortet.

I 2013 skrev hun sammen med sine holdkammerater historie, da det blev til dansk bronze ved VM for hold, og i 2012 blev nordjyden den bedste placerede dansker ved OL i London.

I programmet SportsLab på TV 2 SPORT bliver Carina Christiansens præcisionsevne sat på prøve, da hun bliver frataget sit vigtigste sigteredskab. Nemlig synet.

Se programmet om bueskydning på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Cykling

Alex

Hvor usunde er brosten at cykle på?

De er især kendt for cykelløbet Paris-Roubaix. Det siges, at de er kastet ned fra himlen. De er skæve. Brutale. Og så får de cykelryttere til at ligne en flok, der har været en tur i helvede. Der er naturligvis tale om brosten.

SportsLab undersøger, hvor usundt det egentlig er at køre over de berygtede granitsten, og sammenligner vibrationerne fra arbejdsredskaber som en stampemaskine og pladevibrator med vibrationerne fra brostenskørsel. Til forsøget får vi blandt andet hjælp af cykelrytter Alex Rasmussen fra Team TREFOR-Blue Water.

- Dine ben, hænder og fødder. Det hele sitrer mange dage efter, siger Alex Rasmussen.

Se forsøget med cykling på brosten på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Søvn

Thomas BIlde

Kan man sove sig til succes?

Den ekstreme cykelrytter Aske Søby og TV-værten Thomas Bilde fik testet deres præstationsevne før og efter, at de i fire døgn maksimalt fik lov til at sove i tre timer per nat. Til Race Across America sover Aske Søby i gennemsnit halvanden time i døgnet, og derfor gik han også ind til forsøget med et andet udgangspunkt end TV 2-værten Thomas Bilde.

- En af de store forskelle er, at Aske Søby er meget veltrænet, men han har også erfaringen med at køre i søvnunderskud, så jeg forventer, at hans formnedgang vil være mindre end Thomas Bildes, sagde træningsfysiolog Henrik Duer om de to forsøgsdeltagere, inden han testede dem i reaktions- og koordinationsevne, styrke og udholdenhed.

Se forsøget om søvn på TV 2 PLAY.

Foto: Anders-Christian Dahl

Alkohol

Pilo

Kan du præstere bedre efter et par genstande alkohol?

En gammel myte lyder, at man kan præstere bedre efter et par genstande alkohol.

Det tester kajakroeren og U-23 Europamesteren Orion Pilo i den videnskabelige sags tjeneste, hvor han har sagt ja til for en gangs skyld at blande alkohol og sport.

- Jeg garanterer, at jeg bliver lidt snalret, griner Orion Pilo.

SportsLabs vært, Thomas Bilde, er også med i alkoholforsøget. Men modsat Orion Pilo, skal Thomas Bilde drikke sig fuld for at se, om det svækker præstationsevnen dagen derpå.

Se forsøgene om alkohol på TV 2 PLAY.

Foto: tv2

Cykling

Quaade

Hvad betyder udstyr for en cykelrytters præstation?

SportsLab sender cykelrytteren Rasmus Quaade på en rejse tilbage i tiden.

For hvordan præsterer han på udstyr, der svarer til det som Ole Ritter i 1968 satte timerekord på? Og hvordan klarer det udstyr sig i konkurrence med en topmoderne cykel?

Se Rasmus Quaade duellere mod sig selv på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Badminton

Vittinghus

Har en badmintonspiller hurtigere reaktionsevne end en karateudøver?

Badmintonspillere, håndboldspillere og karateudøvere er hurtige på hver deres måde og i hver deres sportsgren.

Men hvem vinder, hvis de skal duellere i reaktionsevne på en badmintonbane?

Hans-Kristian Vittinghus duellerer med stregspilleren på det danske håndboldlandshold Casper U. Mortensen og Casper Lidegaard, der er en af Danmarks bedste karateudøvere.

Se duellen mellem de tre på TV 2 PLAY.

Foto: POLFOTO

Motorsport

Elgaard

Hvor god en racerkører kan en almindelig bilist blive på én dag?

Michael Stærke er vant til at køre rundt i en Skoda CityGo, når han skal fragte sig selv fra A til B. En gadebil, der med sine kun 70 hestekræfter ikke ligefrem forbindes med fart og spænding.

Men under et forsøg i SportsLab bliver Michael Stærkes indre fartdjævel alligevel afprøvet, når han skal se, hvor god en racerkører en helt almindelig bilist som ham kan blive på bare én dag.

Michael Stærke bliver undervist af DTC-mesteren Casper Elgaard, som han også skal i duel med senere i programmet.

Se Michael Stærke i lære som racerkører på TV 2 PLAY.

Foto: Scanpix Denmark

Fodbold

Hobros Martin Mikkelsen omringen af seriespillere.

Kan 11 Superliga-spillere besejre 22 amatører?

Hvad sker der, når et Superliga-hold lige pludseligt står overfor et dobbelt seriehold? Det tester vi i SportsLab.

Superliga-holdet fra Hobro har nemlig sagt ja til at teste deres evner mod 22 seriespillere inklusiv vores værter, Thomas Bilde og Michael Stærke, i en fodboldkamp på to gange 30 minutter.

Se den utraditionelle kamp på TV 2 PLAY.

Foto: Dannie Rosenkrantz

Sex

Daneil Heinze.

Hvad betyder sex før en sportspræstation?

Bokseren Daniel Heinze og ishockeyspilleren Matthias Asperup tester på egen krop, om præstationerne på banen hænger sammen med præstationerne i soveværelset.

Det har nemlig altid været en af elitesportens helt store spørgsmål, om sex forringer præstationsevnen.

Se om sex har en betydning for sportspræstationen på TV 2 PLAY.

Foto: Scanpix Denmark

Motorsnyd

Sportslab

Hvilken effekt har motordoping?

Mekanisk snyd, teknisk bedrageri eller bare; motordoping.

Årets store fupnummer i cykelsporten har forarget cykelryttere og fans og trukket store overskrifter i alverdens medier, efter at den belgiske cykelcross-rytter Femke Van den Driessche i januar kom ufrivilligt i fokus.

Under U23-VM i Belgien beslaglagde Den Internationale Cykelunion (UCI) VM-favorittens cykel, hvori der var installeret en motor – selv begærede Femke sin uskyld og påstod, at hun fik forvekslet sit udstyr med en fra hendes stab.

Men hvad er motordoping? Og hvor meget hjælp kan det egentlig give?

Se programmet om motordoping på TV 2 PLAY.

Foto: Sportslab

Hovedskade

SportsLab

Hvor skadeligt er det at få en bold i hovedet?

Da et skud i hovedet fra tæt hold gav Bjerringbro-Silkeborgs målmand, Kasper Larsen, hjernerystelse for anden gang inden for kort tid, besluttede han at søge ly bag en håndboldhjelm.

- Det giver en tryghed, og nu har jeg vænnet mig til den. Den en del af mit udstyr, fortæller Kasper Larsen, der dog aldrig med sikkerhed har vidst, om hjelmen overhovedet har en effekt.

SportsLab har undersøgt, hvor skadeligt det er at få bolden i hovedet, og om en hjelm overhovedet hjælper.

Se programmet på TV 2 PLAY.

 

Foto: SportsLab

Triatlon

SportsLab

Kan én kvinde besejre tre mænd i triatlon?

Tre mænd mod én kvinde kunne ellers umiddelbart lyde som feje hold. Kvinden var dog ikke hvem som helst. Det var nemlig Michelle Vesterby. En af verdens bedste langdistanceløbere.

Distancen i denne duel var en tiendedel af en ironman. Michael Stærke svømmede, Rolf Sørensen cyklede, Dennis Ritter løb, mens Michelle Vesterby udførte alle tre discipliner.

Se triatlonduellen på TV 2 PLAY.

Foto: SportsLab

Håndbold

Landsholdsanfører Stine Jørgensen har et hårdt skud - men langt fra det hårdeste i ligaen.

Hvem har egentlig dameligaens ondeste arm og hurtigste fødder?

SportsLab har besøgt og testet spillerne i de 12 klubber, som til dagligt udgør den bedste dameliga i Danmark, Primo Tours-ligaen. 

I alt er 126 spillere fra øverste hylde blevet testet i, hvor hurtige de er på henholdsvis 5 og 30 meter, og hvor hårdt de kan skyde fra 7 meter både stående og med tilløb.

Se alle resultaterne af den store undersøgelse her.

Foto: Claus Fisker / Scanpix Denmark

Lovlig "doping"

Præstationsfremmende produkter, der kan købes i et helt almindeligt supermarked.

Kan helt almindelige varer fra supermarkedet optimere din præstation?

For atleter i verdensklassen kan en forbedring på bare én procent være forskellen på succes og fiasko.

Men hvor går de hen, når de har optimeret på både træning, kost og udstyr?

Sportslab har været en tur i et ganske almindeligt supermarked og giver her en oversigt over de helt lovlige præstationsfremmende midler, du kan finde på hylderne. Det meste er for eliten, men der er også lidt til motionisterne.

Læs mere om undersøgelsen og de præstationsfremmende dagligdagsvarer her.

Se om fire cykelryttere fra Riwal får et boost af produkterne på TV 2 PLAY.

 

Foto: Anders-Christian Dahl / TV 2

Løb

Abdi Ulad

Kan 21 motionister slå Danmarks hurtigste langdistanceløber?

Med bare syv års løbeerfaring kan Abdi Ulad i en alder af bare 25 år allerede kalde sig Danmarks hurtigste langdistanceløber. Med en personlig rekord på 1.02.24 timer på en halvmaraton er ingen danske løbere i nærheden af at være i hælene på OL-løberen.

Så hvad skal der egentlig til for at slå Danmarks hurtigste langdistanceløber på en halvmaraton? 

SportsLabs vært Michael Stærke tager sammen med 20 af sine kolleger fra TV 2 udfordringen op. For kan det lade sig gøre, hvis alle løber 1 kilometer hver, mens Abdi skal løbe hele distancen selv?

Se resultatet af duellen mellem Abdi og TV 2 her eller se hele programmet på TV 2 PLAY.

Foto: Scanpix

Astmamedicin

Line Bonde tager i forbindelse med et Sportslab-forsøg astmamedicin for første gang i sit liv.

Kan astmamedicin hjælpe atleters medaljechancer?

Astma og eliteidræt går i højere grad hånd i hånd. 

Mellem 7 og 10 % af den danske befolkning lider af astma, mens det ifølge en professor er hele 40 % af de danske eliteidrætsudøvere inden for cykelsport, roning, langrend og ikke mindst svømning, som har diagnosen.

Derfor trænger mistanken om en præstationsfremmende effekt sig også på, og derfor har SportsLab sat sig for at undersøge, hvilken effekt astmamedicinen egentlig har – både på en astmatiker og en rask.

For er der reelt noget at hente?

Se resultaterne af undersøgelsen her og hele programmet på TV 2 PLAY.

Foto: TV 2 SPORT

Badminton

Peter Gade.

Kan man forudse slagene i en badmintonkamp?

Ved en professionel badmintonkamp kan et slag eller et smash nå op på en fart omkring de 400-450 km/t. Og på få millisekunder skal modstanderen nå at reagere for at returnere den fem gram tunge fjerbold.

Det hele ville være meget nemmere, hvis man kunne forudse sin modstanders næste træk.

Og netop dét påstår mentalist Henrik Svanekiær, at han kan. Men kan en magiker virkelig forudsige placeringen af slag fra den tidligere professionelle badmintonspiller Peter Gade?

Se om det kan lade sig gøre her - og se hele forsøget med magi og badminton på TV 2 PLAY.

Foto: Thomas Lekfeldt / Scanpix Denmark

Basketball

Sportslab tester om 'grannyshot' i virkeligheden er bedre end det traditionelle straffeskud i basketball.

Er det såkaldte "granny shot" i virkeligheden det bedste?

Granny Shot. Bedstemor-skud. Tøseskud. Det er de tvivlsomme prædikater, der klæber sig til underhåndskastet i basketverdenen.

Men i optakten til den nye NBA-sæson pustede den bare 19-årige Chinanu Onuaku igen liv i bedstemorskuddet, da han som den første i mange år lavede to point fra straffekastlinjen med det sjældne kast. 

Kan selv de største stjerner øge scoringsprocenten, hvis de ejede samme selverkendelse som teenageren Onuaku? 

Se om den danske basketkæmpe Chris Christoffersen forbedrede sine scoringsprocenter her - og se ham blive udfordret af den tidligere håndboldspiller Lars Christiansen på TV 2 PLAY.

Foto: TV 2

Birkes

Birkes

Myte eller fakta: Kan uskyldig morgenmad resultere i en positiv dopingprøve?

Som professionel sportsudøver lurer farerne overalt. Næsespray og cremer mod forbrændinger er bare to eksempler på produkter, der kan indeholde stoffer, som får dopingfælden til at klappe.

Et sejlivet rygte er, at selv morgenbordet kan være farligt. I hvert fald hvis der er birkes på rundstykkerne. Det rygte satte SportsLab sig for at undersøge sammen med den tidligere professionelle cykelrytter Alex Rasmussen.

Se det overraskende resultat her - og hør andre topatleters reaktion i hele programet på TV 2 PLAY. 

Foto: TV 2 SPORT

Hovedstød

.

Er det farligt for en fodboldspiller at heade til bolden?

En professionel fodboldspiller header i gennemsnit 12 gange til bolden i løbet af en kamp. Det bliver altså til en hel del hovedstød - i løbet af kampen, sæsonen og hele karrieren.

Ny britisk forskning viser, at fodboldspillere får ødelagt hukommelsen i mindst 24 timer, efter de udfører et hovedstød. Men har det også en effekt på længere sigt?

Med fire amatørspillere og en boldkanon satte SportsLab sig for at teste, hvad et hovedstød gør ved korttidshukommelsen.

Se hele forsøget på TV 2 PLAY.

Foto: Claus Fisker / Scanpix

Springkraft

Ronaldo mod Wales.

Hvordan er Cristiano Ronaldo i stand til at hoppe så højt?

Fodboldstjernen Cristiano Ronaldo overgår de fleste på næsten alle parametre.

I semifinalen mod Wales ved EM i Frankrig 2016 beviste portugiseren, at han også i luften er sine med- og modspillere overlegen, da han steg hele 76,2 centimer til vejrs og stangede bolden i mål fra imponerende 261 centimers højde.

Sportslab har set nærmere på, hvorfor Ronaldo er i stand til at hoppe så højt og kraftfuldt, som i den situation - og sammenlignet hans springstyrke med henholdsvis en styrkeløfter og en dansk landsholdsspiller i volleyball.

Se hvad der gør Ronaldo så hovedstødsstærk i programmet på TV 2 PLAY.

Foto: FRANCISCO LEONG / Scanpix Denmark

Langrend

.

Har kortere stave i langrend en effekt?

Disciplinen diagonalgang, hvor armene svinger i takt med det modsatte ben, som man kender fra klassisk langrend, er ved at uddø.

Langrendsløberne er simpelthen blevet så stærke i deres overkroppe, at de nu stager sig igennem løbene. Den udvikling vil det internationale skiforbund sætte en stopper for, og derfor har forbundet indført en ny regel om kortere stave. En beslutning, der er delte meninger om.

Sammen med tre af Danmarks bedste langrendsløbere tog SportsLab til Lillehammer i Norge for at teste, om den nye regel overhovedet har en effekt.

Se hvad et par kortere stave kan gøre i programmet på TV 2 PLAY.

Foto: JEON HEON-KYUN / Scanpix Denmark

Restitution

Behandlingen 'cupping' suger huden og musklen op i koppen, som øger blodtilførslen i musklen.

Restitution

Restitution kan være afgørende for succes eller fiasko.

Derfor gælder det om at finde den helt rigtige restitutionsform, når der er kort tid mellem konkurrencerne, og når det gælder kampen om medaljer.

Det er en situation særligt banerytterne kender til, og derfor tog SportsLab de to professionelle cykelryttere Rasmus Quaade og Mikkel Bjerg med til Københavns Universitet for at undersøge, hvilken slags restitution der har den bedste effekt: Hvile, nedkøling eller det såkaldte "cupping"?

Se forsøget og det overraskende resultat af især "cupping" i programmet på TV 2 PLAY.

Foto: TV 2