Rio 2016

Russisk stats-tv angriber Phelps: Sammenligner det her med doping

Amerikanernes kop-behandling af svømmeatleterne har samme gavnlige effekter som dopingpræparatet meldonium, siger russisk stats-tv.

De amerikanske svømmere har vakt opsigt under OL i Rio med deres røde prikker på kroppen.

Pletterne kommer fra den alternative behandling med kopper, som den amerikanske svømmelejr benytter sig af.

Den behandlingsmetode vækker opsigt i Rusland. Således bringer russisk stats-tv onsdag et længere program omhandlende den amerikanske behandlingsmetode med kopper.

De positive effekter fra denne praksis er på mange måder ikke ulig dem fra meldonium

Russisk studievært om amerikansk kopbehandling

Ifølge den amerikanske hjemmeside Mashable siger den russiske studievært i programmet, at fordelene ved de varme kopper kan sammenlignes med dem, man får ud af dopingpræparatet meldonium, hvilket netop er det produkt, adskillige russiske atleter er blevet taget for i de seneste måneder og år.

 - Det startede som en Hollywood-trend, men nu er metoden blevet adopteret af atlerne. Ifølge dem giver vaccumbaseret massage bedre blodcirkulation og følelse af velvære, og dermed mener de, at musklerne genoptrænes hurtigere efter fysisk aktivitet, siger den russiske studievært ifølge Mashable og fortsætter:

- Med andre ord er de positive effekter fra denne praksis på mange måder ikke ulig dem fra meldonium.

Endnu er det sparsomt med videnskabelige beviser på, at kopbehandlingen skulle have nogen form for gavnlig effekt på muskelrestitution. Men det lader til at virke meget godt for Michael Phelps, der indtil videre har vundet tre guldmedaljer ved dette OL.

Sjovt nok var det netop præparatet meldonium, den russiske OL-svømmer Yulia Efimova blev taget for tilbage i marts måned. Efimova har efter anke fået lov til at stille op ved dette OL, og hun har sågar vundet en sølvmedalje i svømmebassinet. 

Det er dog ikke sket uden buhråb fra tilskuere i arenaen.