Canadisk kommentator-mareridt: Byttede rundt på svømmegiganter i OL-finale

Den canadiske kommentator Elliotte Friedman byttede i nat fejlagtigt rundt på svømmestjernerne Michael Phelps og Ryan Lochte i OL-finalen.

Tilsammen har de to amerikanske svømmere 38 OL-medaljer. Phelps har 26, og Lochte 12. I nat fik en kommentator midlertidigt tildelt en OL-guldmedalje til den forkerte.

Det har efterfølgende fået den canadiske kommentator Elliotte Friedman til at undskylde på sin Twitter-profil.

- Undskyld alle sammen. Jeg klokkede i det. Ingen undskyldninger.

Undskyldningen går ud til seerne på den canadiske TV-kanal CBC, som alt andet lige må have følt sig en smule forvirret undervejs i finalen på 200 meter medley for mænd.

Michael Phelps var på vej mod en suveræn sejr, hvor han blandt andet satte sin landsmand Ryan Lochte til vægs. Det var desværre ikke gået op for Friedman på CBC, som du kan se i videoen herunder.

- Ryan Lochte er på vej mod sin 13. medalje i karrieren. Han har gemt det bedste til sidst.

- Endelig gør han det. Ryan Lochte slår Michael Phelps i denne disciplin ved de olympiske lege, og Phelps når måske ikke en gang podiet, råbte han ud i kommentatorboksen, inden der kom syv sekunders tavshed, der nok har føltes som de længste i kommentatorens karriere.

- Jeg undskylder. Jeg byttede rundt på banerne, konsterede han lavmælt.

Vi må give canadieren, at det nogle gange være rigtig svært at kende forskel på svømmerne, når de ligger i vandet med badehætten som det eneste tegn på genkendelse.

Sympatien er da også væltet ind, og mange har skrevet en medfølende hilsen til den 45-årige kommentator.

Over artiklen kan du høre, hvordan det lød, da Michael Stærke og Mette Jacobsen kommenterede finalen. Heldigvis med styr på Phelps og Lochte.