Rio 2016

Tårer og knuste drømme: Rikke Møller Pedersen slemt skuffet efter OL-nedtur

Rikke Møller Pedersen sluttede sidst i finalen i favoritdisciplinen, men mente hun havde gjort, hvad hun kunne i sin optakt.

Lige da Rikke Møller Pedersen var steget op af bassinet efter sin ottendeplads i finalen i favoritdiscliplinen 200 meter bryst, var hun tydeligt berørt.

Berørt af at fire års forberedelse ikke bar frugt, og af egentlig at have haft en god fornemmelse, der bare ikke blev vekslet til den medalje, som hun ellers af mange var udråbt som kandidat til.

Men efter den værste emotionelle skuffelse havde lagt sig, var det en reflekteret og afklaret Rikke Møller Pedersen, der mødte TV 2 SPORTs reporter.

- Jeg har det fint, efter omstændighederne. En del af mig er rigtig afklaret med, at det er sådan, det er. Sådan er sport. Nogle vinder, og nogle taber. Jeg er ikke alene om at opleve det her, siger Rikke Møller Pedersen til TV 2 SPORT.

Selvom der var afklaring, så var den naturlige skuffelse ikke til at skjule.

- Jeg står og er skuffet. Jeg havde ønsket mere for mig selv. Mine egne forventninger til mig selv, er jo de højeste, og de sværeste at tackle. Så i forhold til, hvad jeg har lagt i det, og de drømme man har, så er jeg da skuffet. De piger, som vandt, kan ikke noget, som jeg ikke kan. Det skulle bare ikke være min tur i dag, siger Rikke Møller Pedersen.

Inden OL var Rikke Møller Pedersen som skrevet regnet som en af favoritterne til en medalje. Og mentalt var hun også, hvor hun skulle være.

- Jeg synes, at jeg stod klar. Jeg har taget de beslutninger i optakten, som jeg synes var rigtige for mig, i forhold til at præstere bedst muligt. Det var så ikke lige denne gang, at det skulle være min tur, siger hun.

Selv mener hun ikke, at det var forventningspresset, der hæmmede hendes præstation i finalen.

- Det pres kommer jo af, at folk tror på én og anerkender, det man er god til. Så det behøver ikke være negativt, men det skaber større opmærksomhed, siger Rikke Møller Pedersen.

I aften har hun mulighed for at svømme sig til oprejsning, når hun sammen med Mie Ø. Nielsen, Pernille Blume og Jeanette Ottesen er en del af den danske 4 x 100 meter medley.