Rio 2016

Kronprins Frederik chokeret efter Blumes OL-guld: Det er så ubegribeligt

H.K.H. Kronprins Frederik var dybt imponeret over Pernille Blumes OL-guld, da TV 2 SPORT snakkede med ham om de danske deltagere.

400 personer fra den danske OL-delegation var sent i aftes samlet til en officiel reception, da en højlydt jubel med ét brød løs.

De giver os et chok - på den gode måde

H.K.H. Kronprins Frederik

Grunden var en 22-årige dansk pige fra Herlev. I dag kendt i hele Danmark. Pernille Blume.

Det forklarer Kronprins Frederik, der ikke selv havde mulighed for at være på lægterne til Pernille Blumes OL-finale, da han skulle deltage i receptionen, hvor de andre danske medaljetagere blev hædret.

Men så var det, at SMS'erne begyndte at tikke ind, og Danmarks første OL-guld var en realitet.

- Det gør jo igen, at stemningen får et hak op, og vi får den her fornemmelse af stolthed og glæde, som specielt de olympiske lege kan give alle danskere. Jo flere i samme rum, desto bedre er det. Så får man den der stolthed og eufori over, at endelig lykkes der noget.

- Der var et lille øjeblik her, hvor 400 personer, overvejende danskere, var helt oppe, og det er vi så stadig, for det er så ubegribeligt, det er kommet på den måde, sagde Kronprins Frederik.

Pernille Blume kom nemlig først med til OL i Rio på sidste mandat, da hun for et halvt år siden egentlig havde stoppet karrieren. Det kan dog være fuldstændig ligegyldigt nu, efter hun i nat sikrede Danmark sin første OL-guldmedalje. Kort efter var hun samtidig med til at svømme en bronzemedalje hjem på 4*100 meter holdmedley.

- De giver os noget af et chok på den gode måde. Det var ikke noget, man lige havde regnet med, og så går Pernille Blume ud og laver en guldmedalje, som er fantastisk.

- Selvfølgelig er guld altid strålende, men at Pernille gør det, når vi ved, hvad hun har været igennem, tænkt over og overvejet igen og igen. Nu står hun bare på det højeste sted, man kan stå til de olympiske lege, sagde Kronprins Frederik til TV 2 SPORT.

I aften får H.K.H. Kronprins Frederik mulighed for at overrække en dansk guldmedalje, hvis Mark O. Madsen vinder sin finale i brydring. Som IOC-medlem har han selv valgt inden OL, at han gerne ville overrække medaljer i lige netop denne disciplin.

Du kan se Mark O. Madsens finale direkte på TV 2 undervejs i omnium-transmission. Det forventes, at kampen starter cirka 22.40 - 23.00 afhængig af de andre kampe.