Rio 2016

Rørende medaljeoverrækkelse: Ottesen trøstede Møller på podiet

Den danske holdkap med guldvinderen Pernille Blume blandt deltagerne sørgede for en OL-bronzemedalje i medley.

De danske svømmepiger kunne næsten ikke få armene ned, da de lørdag nat besteg podiet for at få deres bronzemedaljer for deres tredjeplads i holdkappen.

Med undtagelse af Pernille Blume, der vandt guld i 50 meter fri tidligere på natten, så har OL været en skuffelse for resten af det danske medleyhold - indtil i nat.

Hverken Rikke Møller Pedersen, Mie Ø. Nielsen eller Jeanette Ottesen havde indtil medley-finalen for hold formået at få metal om halsen under legene.

Men i nat blev det faktum lavet om.

Efter en flot holdkap kunne de fire piger juble over, at de havde vundet bronze.

Især Rikke Møller Pedersen har under OL ikke kunne leve op til forventningerne til hende, og det var måske også derfor en tydeligt berørt - og måske også lettet - dansk brystsvømmer, der fik medaljen om halsen.

På podiet kunne Rikke Møller Pedersen kunne ikke holde tårerne tilbage, og både Mie Ø. Nielsen og Jeanette Ottesen gav hende kærlige kram og støtte, mens de blev hyldet for deres præstation.

Flot dansk løb

Mie Ø. Nielsen var første dansker i bassinet og afleverede Danmark på førstepladsen efter de 100 meter rygsvømning. 

Brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen tog over og mistede føringen, blandt andet distanceret af den kontroversielle russer Yulia Efimova. 

Jeanette Ottesen var tredje dansker i bassinet.

Hun var 0,90 sekunder efter førstepladsen, da hun kastede sig ud i 100 meter butterfly. 

I front øgede amerikanerne. Men Jeanette Ottesen sørgede for at sende Pernille Blume ud på de sidste 100 meter på en andenplads.

Den nybagte olympiske mester kæmpede bravt hele vejen og slog ind som nummer tre. Med de to svømmemedaljer er Danmark nu oppe på seks gange metal ved OL i Rio.