Rio 2016

Se guldfinalen: Her vinder Pernille Blume OL-guld

Pernille Blume er olympisk mester i 50 meter fri, efter en helt fantastisk præstation i finalen.

For første gang siden 1948 har Danmark fået en olympisk mester i svømning. 22-årige Pernille Blume vandt lørdag nat OL-guld i 50 meter fri.

Efter en hel fantastisk slutspurt sikrede hun Danmark den første svømmemedalje ved OL.

Blume svømmede endnu en gang de 50 meter i en forrygende tid, og klaskede hånden mod bassinkanten i tiden 24:07 - hvilket også er ny dansk rekord på distancen.

Pernille Blume svømmede de 50 meter to hundrededele af et sekund foran Simone Manuel fra USA, mens hviderusseren Aliaksandra Herasimenia sluttede på tredjepladsen.

Den danske guldmedalje er historsk, da det blot er den tredje danske guldmedalje i svømning ved OL.

Der var på forhånd store forventninger om en dansk svømmemedalje i Rio, men forhåbningerne knyttede sig primært til rygsvømmeren Mie Ø. Nielsen og brystsvømmeren Rikke Møller Pedersen. 

De skuffede imidlertid, da det gjaldt, og alt tydede på, at de danske svømmere ligesom i London for fire år siden måtte rejse hjem uden metal fra OL. 

Men så dukkede lidt upåagtede Blume altså op og sikrede Danmark det første svømmeguld i 68 år og dansk svømnings blot tredje danske OL-guldmedalje i historien.

Sidste gang Danmark vandt OL-guld i svømning var i 1948, hvor Karen-Margrethe Harup vandt 100 meter ryg, og Greta Anderson vandt 100 meter fri.

Pernille Blume havde inden finalen imponeret alle - og ikke mindst sig selv - ved først at slå den danske rekord på 50 meter fri, og tilmed være hurtigst af alle i både kvalifikationen og i semifinalen.

http://play.tv2.dk/programmer/sport/oevrig-sport/rio-2016---stjerner-ol-rekorder/dansk-medaljesensation-i-svoemning-120424/