Svømmechef jubler over Blume: Det bliver ikke større

Pernille Blume sikrede Danmark den første OL-guldmedalje i svømning i 68 år, da hun vandt finalen i 50 meter fri.

Der er gået otte år, siden dansk svømmesport sidst kunne fejre en OL-medalje, og hele 68 år er gået, siden den sidste guldmedalje blev hængt om halsen på en dansker.

Pernille Blume vandt natten til søndag dansk tid OL-finalen i 50 meter fri og sikrede dermed også Danmark den første OL-guldmedalje ved de olympiske lege i Rio.

- Det var en helt fantastisk oplevelse. Det, det foregår, er jo verdensklasse. Det bliver ikke større end en OL-medalje. Det er den stærkeste konkurrence i svømmesport, siger sportschef i Dansk Svømme Union Lars Green Bach.

I slutningen af 2015 valgte Blume faktisk at tage en pause fra sporten.

Hun havde fået nok af sporten, men vendte tilbage uden for alvor at være i nærheden af OL-kravet. Det blev dog indfritet i april, og nu står Pernille Blume altså med en guldmedalje om halsen.

- Hun har fundet glæden ved svømningen igen, og det er helt afgørende for, at man kan præstere; at man trives med det, og man nyder at gå ind på det stadion og give alt, man har i sig og svømme sit livs løb. Det er hun lykkedes med, og det er fantastisk, siger svømmechefen.

- Vi skal alle sammen være glade for at vinde den første OL-guldmedalje siden 1948. Det bør alle være glade for.