Rio 2016

Brasiliansk politi anklager amerikanske OL-stjerner for falsk vidneudsagn

Den amerikanske svømmer Ryan Lochte og tre kolleger blev ikke røvet. Det udtaler en brasiliansk politimand, der er en del af efterforskningen mod dem.

En kilde i det brasilianske politi i Rio har overfor AP fortalt, at den amerikanske svømmestjerne Ryan Lochte har fabrikeret historien om et røveri i den brasilianske storby.

Politimanden, der har direkte kendskab til efterforskningen i sagen, udtalte sig anonymt, da han ikke havde tilladelse til at udtale sig om den igangværende efterforskning.

Han fortæller, at Lochte og svømmekollegerne Jack Conger, Gunnar Bretz og Jimmy Feigen omkring klokken 06 søndag morgen stoppede på en benzintank i forstaden Barra da Tijuca, hvor mange af de olympiske stadions ligger.

- Én af svømmerne forsøgte at åbne døren til et af de udendørs toiletter. Den var låst. Et par af svømmerne skubbede på døren, til de fik den brudt op. En sikkerhedsvagt kom til stedet, og konfronterede dem, udtaler politimanden til AP.   

Han kunne desuden afsløre, at sikkerhedsvagten var bevæbnet med en pistol, men at han ikke trak den, og eller sigtede på svømmerne.

- Desværre har svømmerne fortalt løgn på løgn, fortalte polimanden, der havde set overvågningsbillederne, til New York Times.

Ifølge politimanden ankom bestyreren af tankstationen kort tid efter. Han brugte en kunde til at oversætte for sig, og bad, via kunden, svømmerne om at betale for den ødelagte dør. Efter en diskussion betalte de ham et ukendt beløb og forlod stedet.

Politimanden fortalte yderligere, at Conger og Bentz, som onsdag blev taget af et fly på vej til USA, har fortalt politiet, at røveri-historien var opdigtet.

Conger og Bentz blev tidligere på torsdagen løsladt.

Politiet skulle eftersigende afholde et officielt pressemøde torsdag eftermiddag lokal tid.