Rio 2016

Mystikken breder sig efter mærkeligt svømmerøveri: Skete det overhovedet?

Historien om et væbnet røveri af svømmeren Ryan Lochte har taget en ny drejning, og han har angiveligt ændret forklaring.

Den 12-dobbelte amerikanske OL-medaljevinder Ryan Lochte blev sammen med tre svømmekolleger røvet af falske bevæbnede betjente natten til søndag i Rio.

Eller gjorde de nu også det?

Mystikken omkring gaderøveriet har nemlig været stigende i løbet af de seneste døgn.

Først blev de amerikanske atleter nægtet udrejse fra Brasilien, fordi politiet ikke kunne få deres historie til at hænge sammen. På det tidspunkt var Ryan Lochte ude af landet.

Natten til torsdag blev de to andre svømmere - Jack Conger and Gunnar Bentz – fjernet fra et fly mod USA inden afgang. Og herfra er tingene begyndt at gå hurtigt.

Den amerikanske tv-vært på NBC Matt Lauer siger nu angiveligt, at den 32-årige Ryan Lochte har ændret forklaring overfor ham.

Hvad skete der den nat?

Ifølge AP har Matt Lauer fået at vide af Ryan Lochte, at Lochte alligevel ikke blev overfaldet af falske betjente og truet med en pistol, som det ellers først forlød.

Ryan Lochtes nye forklaring skulle være, at atleterne blev truet mens de brugte et toilet på en tankstation. Overfaldsmændene skulle så, ifølge Lochte, have bedt atleternes taxachauffør om at køre, og da han nægtede, blev en pistol peget i retning af Lochte.

Hvilken forklaring der er sand, vides endnu ikke. Men på grund af de mange spørgsmål omkring sikkerheden i Rio under OL, er det vigtigt for det brasilianske politi at få alt frem i sagen.

Indtil videre har både politiet i Rio og IOC været særdeles skeptiske overfor Ryan Lochtes historie, siden han fortalte den i søndags.