Rio 2016

Amerikansk stjernesvømmer undskylder nu for løgn og hærværk

Ryan Lochte undskylder nu for sin opførsel, efter han og tre andre svømmere begik hærværk på en tankstation under OL i Rio.

Efter videoovervågningsbilleder er blevet offenlitggjort, undskylder den amerikanske svømmer Ryan Lochte nu for sine handlinger.

Billederne viser, at Lochte og hans svømmekollegaer Jack Conger, Gunnar Bentz og Jimmy Feigen begik hærværk på en tankstation, mens de var til OL i Rio.

Det er traumatisk at have en fremmede til at pege en pistol i hovedet på én og forlange penge for at lade én gå

Ryan Lochte

Dermed stemmer det ikke overens med de første historier omkring svømmerne. Her fortalte Lochte, at de fire svømmere var blevet udsat for et røveri.

- Jeg vil gerne undskylde for min opførsel sidste weekend. For ikke at være mere omhyggelig med, hvordan jeg beskrev episoden, og fordi jeg har fjernet fokus fra de mange atleter, som fuldendte deres drømme ved at deltage i OL, skriver svømmeren på sin Instagramprofil.

- Jeg ville vente med at dele disse tanker med jer, indtil det var bekræftet, at sagen var i gang med at blive behandlet, og efter det var klart, at mine holdkammerater kom sikkert hjem.

Holder fast i pistolepisode

Ryan Lochte beskrev 'overfaldet' til den amerikanske tv-station NBC, hvor han hævdede, at politifolk uden politiskilte vinkede dem ind til siden.

- De trak deres pistoler, de sagde til de andre svømmere, at de skulle lægge sig på jorden - de kom ned på jorden. Jeg nægtede. Jeg havde det sådan, at vi ikke havde gjort noget forkert, så jeg ville ikke lægge mig ned.

- Så trak fyren sin pistol, han afsikrede den, satte den for panden af mig og så sagde han: "Læg dig ned" - så rakte jeg mine hænder op, fortalte Ryan Lochte.

Billederne fra videoovervågningen viser dog, at de fire svømmere kommer ud fra en gyde ved tankstationen med et reklameskilt i hånden.

En sikkerhedsvagt kommer derefter imod dem og trækker måske en pistol. Noget som er svært at se på overvågningsbillederne. Men Lochte insisterer fortsat på, at de blev truet med en pistol.

- Det er traumatisk at være sent ude med sine venner i et fremmed land, hvor der er en sprogbarriere. Og have en fremmede til at pege en pistol i hovedet på én og forlange penge for at lade én gå.

- Men uanset hvordan alle opførte sig den nat, skulle jeg have været mere ansvarlig, skriver Lochte på sin Instagramprofil.

Brasiliansk politi har nu anklaget de amerikanske OL-stjerner for falsk vidneudsagn.

USAs Olympiske Kommité vil se på, om sagen skal have yderligere konsekvenser for svømmerne.