Rio 2016

Sponsor dropper amerikansk stjernesvømmer efter løgnehistorie

Svømmetøjsmærket Speedo har valgt at ophæve samarbejdet omgående med Ryan Lochte efter hans løgnehistorie.

Den amerikanske svømmer Ryan Lochte mærker nu konsekvenserne, efter han løj om at blive overfaldet under OL.

Det er det amerikanske svømmetøjsmærke Speedo USA, som meddeler, at de har valgt at opsige samarbejdet med Lochte, som har vundet adskillige OL-guldmedaljer.

- Vi har nydt et meget givende partnerskab med Ryan over et årti, og han har været et vigtigt medlem af Speedo-holdet. Men vi kan ikke acceptere adfærd, som er imod de værdier, vores brand længe har repræsenteret.

- Vi sætter stor pris på de mange ting, han har opnået, og vi håber, han i fremtiden lærer af denne episode, skriver Speedo USA i meddelelsen, som er lagt ud på deres Twitterside.

Speedo USA har valgt at donere 50.000 dollars (cirka 197.000 kroner), som Lochte skulle have haft, til Red Barnet.

Opsigelsen af samarbejdet sker efter, at Ryan Lochte under OL i Rio fortalte, at han og tre andre amerikanske svømmere blev truet med en pistol af nogle, som udgav sig for at være politi.

Brasiliansk politi beskyldte Lochte for at lyve. Deres sag blev forstærket, efter videoovervågningsbilleder blev offentliggjort fra den tankstation, hvor Lochte og de andre svømmere havde været.

Billederne viste, at de fire amerikanere begik hærværk på tankstationen. Herefter kommer en ansat efter dem. Men det er svært at tyde på billederne, om han trækker en pistol.

Ryan Lochte måtte til sidste kun til bekendelse og undskylde for, at han havde løjet.