Svømning

Jeanette Ottesen skovler medaljer ind - det kan koste hende VM

Jeanette Ottesen er træt. En lang og succesrig World Cup sæson har fået hende til at overveje VM-deltagelsen.

Den danske svømmestjerne er vendt hjem til Danmark med kufferten fyldt med medaljer.

Men en hård og lang World Cup-sæson betyder nu, at Jeanette Ottesen sætter spørgsmålstegn ved, om hun stiller op til VM i december. 

- Jeg må ærlig indrømme, at jeg er godt brugt nu. Min krop er 80 år gammel, jeg har ondt over det hele. Nu skal jeg hjem og have noget ro på. 

- Der er VM om en måned. Det ved jeg ikke helt, om jeg svømmer, som det er lige nu. Jeg har sagt ja, og som udgangspunkt så svømmer jeg, men nu må vi se, om jeg kommer mig oven på de her hårde måneder, siger Jeanette Ottesen til TV 2 SPORT.

De hårde måneder, hun fortæller om, har stået på en tur rundt i Asien til diverse World Cup-stævner. Senest er turen gået til Hongkong, og inden da har den danske svømmer været i vandet i blandt andet Beijing, Dubai og Doha.

- Det er megahårdt at svømme ni stævner i træk, og jeg er ikke 18 år længere, så det gør ondt.

Jeanette Ottesen har deltaget ved samtlige ni World Cup-afdelinger og er årets tredjemest vindende kvinde. Det har resulteret i medaljer i hobetal og en præmiesum på over en million danske kroner. 

- Det er helt sikkert OL-formen, jeg er reddet videre på. Når man er i så god form, som man står til ved et OL, så kan man ridde på den i lang tid, hvis man vil. Det valgte jeg at gøre, og det er jeg rigtig glad for, jeg gjorde. 

- Det var succesfuldt, og det er fedt, når man går igennem så meget smerte, at det går godt, siger Jeanette Ottesen. 

Nu gælder det så afslapning hjemme i Danmark, inden Jeanette Ottesen skal svinge kroppen op til flere stævner. 

VM svømmes til december i Canada. Jeanette Ottesen tager først senere endelig stilling til, om hun deltager.