Svømning

Pernille Blume afslører: Skal læse til sygeplejerske næste år

Pernille Blume starter på en uddannelse som sygeplejerske til næste år, fortæller hun til Se og Hør.

OL-guldvinderen Pernille Blume kommer til at tilbringe en del af 2017 væk fra svømmebassinet.

I et interview med Se og Hør fortæller den danske svømmer, at hun til næste år påbegynder en uddanelse på Professionshøjskolen Metropol i København.

- Jeg skal læse til sygeplejerske. Jeg vil gerne have en uddannelse med en masse muligheder, og jeg vil gerne have med mennesker at gøre, siger Pernille Blume til Se og Hør.

Pernille Blume med medaljehøsten fra sommerens OL. I fremtiden skal hun dele tiden i svømmebassinet med tid på læsesalen.

Uddannelsesplanerne kommer dog ikke til at betyde, at hun indstiller karrieren som elitesvømmer.

Til ugebladet fortæller Blume, at hun stadig har ambitioner om at konkurrere på højt internationalt niveau. Derfor kommer hun til at dele tiden mellem skole og svømning.

Blume fik sit store gennembrud - både sportsligt og folkeligt - da hun vandt OL-guld i ved sommerens lege i Rio de Janeiro i 50 meter fri, mens hun også var med på det hold, der hentede en bronzemedalje i 4 x 100 meter medley.

Den store succes ved OL gjorde Blume til en kendis på rekordtid. I år var hun således den sportsudøvere, hvis navn flest danskere søgte på ved hjælp af internetkonglomeratet Google.