Svømning

Skandaleramt guldvinder overvejede selvmord efter OL i Rio

Et opdigtet røveri i Rio under OL satte gang i en personlig nedtur for mangedobbelt OL-medaljevinder i svømning Ryan Lochte.

Det er ikke altid sportslige præstationer, der er afgørende for sportsstjerners popularitet - eller mangel på samme.

Det oplevede den 32-årige succesfulde amerikanske svømmer Ryan Lochte efter OL i Rio i 2016.

- Du kan være på dit højeste, og det næste sekund kan du være på dit absolut laveste, siger Ryan Lochte til ESPN.

På nogle tidspunkter når jeg græd, tænkte jeg på, at det ville være bedre, hvis jeg gik i seng og aldrig vågnede igen

Ryan Lochte

Med 12 olympiske medaljer er Ryan Lochte en af de mest vindende svømmere. Men efter han vandt OL-guld i 4x200 freestyle i Rio, begyndte hans nedtur.

- Jeg var måske den mest forhadte person i verden, siger Ryan Lochte.

Løj om overfald

Efter finalesejren tog Ryan Lochte i byen for at fejre guldmedaljen sammen med nogle holdkammerater. Ulykkeligvis blev de passet op og røvet af lokaler bøller.

De lokale myndigheder havde selvfølgelig interesse i at fange overfaldsmændene, og da røveriet var foregået på en tankstation, kunne politiet bare tage ud og hente overvågningsbillederne.

På overvågningen kunne politiet ikke se noget overfald. De kunne derimod se Ryan Lochte og hans holdkammerater smadre den tankstation, som de påstod, de blev røvet på.

Overvågningen viste også bevæbnede officials, der tilbageholdt dem for at få dem til at betale for de skader, de selv forvoldte. Svømmerne betalte for skaderne og tog tilbage til OL-byen.

Sagen kunne måske være stoppet der, men Ryan Lochte fortalte sin mor om overfaldet på tankstationen, og moren gav historien videre til medierne. Det resulterede i massiv mediebevågenhed, og Ryan Lochte blev lagt for had på sociale medier.

- På nogle tidspunkter, når jeg græd, tænkte jeg på, at det ville være bedre, hvis jeg gik i seng og aldrig vågnede igen, siger Ryan Lochte til ESPN.

Da han blev spurgt, om det betød, at han havde overvejet selvmord, nikkede han og svarede:

- Jeg var ved at opgive hele mit liv.

Ryan Lochte blev idømt en karantæne på 10 måneder, som udløber i juli.

I dag venter han barn med sin forlovede, og det har givet ham mod på at forsøge at kvalificere sig til OL i Tokyo i 2020.