Svømning

Pernille Blume vinder VM-bronze

Pernille Blume svømmede sig fredag til sin første medalje ved et langbane-VM med bronze i 100 meter fri.

Se VM i svømning på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.

Den danske svømmestjerne Pernille Blume viste igen klassen, da hun fredag sikrede sig bronzemedaljen i 100 meter fri ved langbane-VM.

Dermed er Danmark noteret for den første medalje ved mesterskaberne i Budapest, og Pernille Blume kunne juble over sin første medalje i karrieren ved et langbane-VM.

Pernille Blume satte igen dansk rekord på distancen, da hun svømmede i tiden 52,69 sekunder.

Dermed var det tredje gang, hun forbedrede den danske rekord på to dage.

Torsdag svømmede hun i tiden 53,13 sekunder i sit indledende heat, og i semifinalen senere torsdag forbedrede hun atter rekorden med 52,99 sekunder.

Hun har vundet fem medaljer i holdkap ved kortbane-VM i sin karriere, men det var første gang, hun stod i en individuel finale ved et langbane-VM, som er højere profileret.

100 meter fri er ikke engang Pernille Blumes favoritdisciplin. Det er i stedet 50 meter fri, som var den disciplin, hun vandt OL-guld i for et år siden i Rio.

Simone Manuel fra USA vandt guld i tiden 52,27 sekunder, mens svenske Sarah Sjöström tog sig af sølvmedaljen med tiden 52,31 sekunder.

Allerede lørdag skal Pernille Blume i bassinet igen, når der svømmes indledende heat i 50 meter fri ved mesterskaberne i Ungarn.