Ottesen åbner op om hård periode som teenager - græd inden træning

16x9
Jeanette Ottesen blev overført til elitecenteret i Farum som 16-årig. Foto: ALEXANDER NEMENOV / Scanpix Denmark

Jeanette Ottesen blev styrket af den hårde træning på elitecenteret i Farum, men måtte til sidste sige stop.

Selvom Jeanette Ottesen i juli annoncerede, at hun ville stoppe sin svømmekarriere, kunne hun torsdag fortælle, at hun har lagt planer for sit svømme-comeback.

I den forbindelse fortæller hun i et interview med DR Sporten, at hun fik en hård start på sin svømmekarriere.

16-årige Jeanette Ottesen var et stortalent, og hun blev overført til elitecenteret i Farum for at få det maksimale ud af sit potentiale.

Her blev der holdt et vågent øje med svømmernes vægt og indtagelse af mad. Derudover var træningsmetoderne- og mængden så stor, at det blev ekstremt, fortæller svømmeren. Efter tre år med fysisk pres og mentale udfordringer blev det for meget, og hun satte foden i jorden.

- Jeg forsøgte at sige noget, men man blev ikke hørt. Og hvis man gjorde, blev der råbt af én, og så blev der sagt, at enten hopper du i vandet, ellers forsvinder du herfra, og så kommer du ikke tilbage igen, siger Jeanette Ottesen til DR.

- Det er fuldstændig grotesk de ting, jeg stod model til. Jeg gjorde det i tre år, men så kunne jeg ikke mere. Jeg græd, inden jeg skulle til træning, og jeg kom grædende hjem fra træning hver dag. Da jeg var omkring 19 år, fik jeg hjælp af mine mine forældre, så jeg kunne sige stop.

Svømmeren fortæller, at de tre år gjorde hende stærkere og har hærdet hende.

Hun fandt dog svømmeglæden igen og har siden vundet guldmedaljer ved både EM og VM. Senest fik hun en bronzemedalje ved de olympiske lege i Rio de Janeiro sidste år.