Ny dansk svømmedarling faldt over favoritdisciplin ved et tilfælde

Emilie Beckmann vandt fire medaljer ved det netop overståede kortbane-EM, og det har givet hende mod på mere.

Det er svømningens mest krævende stilart. Alligevel har danske Emilie Beckmann kastet sin kærlighed over Butterfly-disciplinen.

- Jeg fandt hurtigt ud af, da jeg begyndte at svømme butterfly omkring 2014, at det måske var her, at fremtiden lå, siger Beckmann til TV 2 SPORT.

I den hårde disciplin tog den 20-årige svømmer en udsolgt Royal Arena med storm i sidste uge, da hun ved kortbane-EM vandt sølv og bronze i henholdsvis 50 og 100 meter individuel butterfly. Men det lå ikke altid i kortene, at hun skulle ende med at svømme butterfly.

- Da jeg startede min karriere, var jeg brystsvømmer. Så gik jeg over til at svømme crawl, men kvalificerede mig ikke til ungdoms-OL i crawl – så blev jeg lidt sur, og så ville jeg hellere svømme rygcrawl. Så fandt jeg ud af, at jeg ikke kunne svinge armene hurtigt nok rundt i rygcrawl, så gik jeg tilbage til at svømme crawl. Så var jeg sådan ”ej, det lykkes heller ikke – vi prøver butterfly”. Og det er jo gået meget godt, siger hun til TV 2 SPORT.

Disciplinen 100 meter butterfly ved EM endte med dansk bronze til Emilie Beckmann Video: TV 2 SPORT

Godt er det gået for den talentfulde svømmer, som til daglig læser statskundskab. Men ambitionerne stopper ikke her.

- Selvfølgelig kunne jeg godt tænke mig at svømme mod Jeanette (Ottesen, red.). Det ville da være fedt.

Netop Jeanette Ottesen er Danmarks mest vindende aktive svømmer i butterfly-disciplinen, hvor hun har hentet 23 medaljer til Danmark ved europa- og verdensmesterskaber.

Kan du slå hende?

- Det er et godt spørgsmål, siger Beckmann og smiler.

- Jeg kan da håbe, at jeg kan slå hende, når hun kommer tilbage. Jeg håber da i hvert fald, at jeg kan slå hende, lige når hun kommer tilbage fra en graviditet – ellers vil det da være noget et knæk på min selvtillid.

Ottesen holder i øjeblikket pause fra svømning på grund af graviditet. Det har hun gjort siden sommer.