Svømning

18-årig dansker sætter personlig rekord og svømmer sig i semifinale

Helena Rosendahl Bach svømmer søndag aften EM-semifinale i 200 meter butterfly ved langbane-EM i Glasgow.

18-årige Helena Rosendahl Bach stod bag det bedste danske resultat i søndagens formiddagssession ved langbane-EM i svømning.

I sit første langbanemesterskab på seniorniveau blev hun noteret for den 14.-bedste tid i de indledende heats i kvindernes 200 meter butterfly. Danskeren brugte 2 minutter og 12,32 sekunder på at tilbagelægge distancen. Det er personlig rekord.

- Det er helt vildt dejligt. Jeg er virkelig glad for, at det går så godt. Det kørte bare vildt godt derinde, og der var god stemning, så jeg gav den gas. Jeg er virkelig glad for min tid, siger Rosendahl Bach til TV 2 SPORT.

- Det gjorde selvfølgelig lidt ondt til sidst, men det skal det jo. Jeg følte, at jeg disponerede det rigtig godt. Jeg havde energi til sidst og kunne holdet niveauet nogenlunde, fordi jeg var god til at bruge benene. Det kørte i det hele taget rigtig godt.

Da hvert land kun må have to deltagere med i semifinalen, avancerer Helena Rosendahl Bach til semifinalen i 11.-bedste tid. Semifinalen svømmes søndag aften.

De fire øvrige danskere i bassinet søndag formiddag formåede ikke at svømme sig videre til semifinalerne. De fire danskere deltog i de indledende heats i 200 meter frisvømning.

Signe Bro, Laura Glerup Jensen, Emily Gantriis og Maria Grandt blev henholdsvis nummer 23, 24, 34 og 43. Signe Bro står standby til semifinalerne i tilfælde af, at en konkurrent trækker sig med en skade inden.

Langbane-EM er en del af European Championships, som foregår fra 2. til 12. august og samler EM i syv forskellige sportsgrene.

Ud over svømning drejer det sig om roning, cykling, golf, gymnastik, triatlon og atletik. Sidstnævnte afholdes i Berlin, de øvrige idrætsgrene i Glasgow.