Svømning

Blume ryster ekspert med 'uhørt' taktik: - Jeg er målløs og paf

Pernille Blume var foran sine konkurrenter i EM-semifinalen, hvor hun satsede benhårdt på at svømme 50 gode meter i stedet for at sikre en finaleplads

- Det er uhørt. 

Sådan opsummerer svømmeekspert Mette Jacobsen den EM-semifinale, Pernille Blume svømmede en hovedrolle i tirsdag aften. 

På 100 meter fri var danskeren på vej mod en fremragende tid, men efter 50 meter gik hun helt i stå på grund af en bevidst taktik, der endte med at koste en plads i finalen. 

Pernille Blume gjorde alt, hvad hun kunne, for at svømme 50 gode meter i stedet for at sikre en plads i EM-finalen. I stedet for at lave en vending i vandet inden bassinkanten, som man normalt gør, slog Blume hænderne mod muren inden sin vending. Det er en langsommere måde at vende det på.

- Jeg ville bare gerne svømme hurtigt, og så fyrede jeg den af de første 50 meter og ville se, hvad det holdt til.

Var det planlagt, at du ville lægge hårdt ud og se, hvor langt den holdt hjem?

- Ja.

Hvad skete der med vendingen og vejen tilbage?

- Jeg ville bare gerne slå hånden i væggen. For mig handlede det om at fyre den af og så se, hvad der skete. Hvad jeg kunne få ud af det på de første 50 meter. Jeg er sikker på, min træner er sur på mig nu, men det er sådan, det er. Det var en beslutning, jeg selv tog i ro.

- Det skete efter mine 50 meter fri den anden dag. Der besluttede jeg, at det er dét, jeg gør.

Pernille Blume henviser til finalen i 50 meter fri, hvor hun blev henvist til andenpladsen med én sølle hundrededel af et sekund.

Pernille Blume kom ikke i finalen.

Var på vej mod tæt finale

Og selvom TV 2 SPORTs svømmeekspert Mette Jacobsen forstår revanchelysten, så er hun rystet over Blumes taktik. Hun havde udset Blume som en klar medaljebejler i 100 meter fri, men det kommer ikke til at ske nu. Blume sluttede som nummer seks i sin semifinale. Hun havde den 10.-bedste tid af alle.

- Jeg må indrømme, jeg er helt målløs og paf over det. Jeg forstår det ikke. Hun var forrygende svømmende, og det så SÅ godt ud. Hun var på vej mod noget, der kunne blive et tæt opgør mod Sarah Sjöström i finalen.

- Meget har vi set, men det her er det mest overraskende. Og det er ikke specielt positivt.

Pernille Blume selv tager det rimelig roligt, at hun ikke skal svømme EM-finale på 100 meter fri.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, for jeg er sikker på, jeg kunne have svømmet en god 100 meter. Men det her skulle prøves af. Nogle ting er man bare nødt til at prøve af, og jeg ville ikke være tro mod mig selv, hvis jeg gik ud og svømmede endnu et løb, som bare var sådan lidt… Det var vigtigt for mig at prøve noget andet af, slutter Pernille Blume.

Signe Bro svømmede sig i finalen med den fjerde hurtigste tid.