Svømning

- Blumes opførsel bør få konsekvenser, siger ekspert

Pernille Blume ofrede tirsdag aften en EM-finaleplads i 100 meter fri, fordi hun satsede alt på at svømme godt på de første 50 meter.

Kommer Pernille Blume til at svømme mere ved EM i Glasgow?

Det er det store spørgsmål, efter Blume tirsdag aften nøjedes med at fokusere på de første 50 meter i semifinalen på 100 meter fri.

Finalepladsen sikrede hun ikke, og nu vil landstræneren og sportschefen i Dansk Svømmeunion efter samtaler med Blume beslutte, om hun skal svømme med i torsdagens holdkap. De anede intet om hendes fokus på den første halvdel af løbet, og uanset forklaringen er det på sin plads med en sanktion, mener TV 2 SPORTs svømmeekspert Mette Jacobsen.

- Jeg tror og håber, der kommer en konsekvens af det her. Ellers tør jeg ikke tænke på, hvad der kan komme til at ske i fremtiden, siger Mette Jacobsen.

Pernille Blume var klart hurtigst på de første 50 meter, som hun afsluttede med en sjældent set vending i 100 meter fri. I stedet for at vende i vandet og sætte af med benene slog Blume begge sine hænder mod bassinkanten, inden hun vendte sig om og derefter satte af med benene og blev overhalet af stort set alle andre i heatet.

- Jeg er temmelig rystet. Jeg har aldrig rigtig set noget lignende, at man går ud og svømmer 50 meter på en 100 meter finale, siger Jacobsen.

- Der bliver postet rigtig mange penge i at få medaljer til Danmark, og der er mange, der vil give deres højre arm for sådan en finale. Det er lidt at gøre grin med det hele at svømme på den her måde, siger Mette Jacobsen, der især er skuffet over, at Blume valgte den taktik på egen hånd.

Forberedte en plan tre gange

Ifølge Dansk Svømmeunions sportschef, Lars Green Bach, "havde trænerstaben ikke mindre end tre gange gennemgået en minutiøs race-strategi sammen med Pernille", men den glemte hun altså alt om, da starten gik.

Til TV 2 SPORT siger Blume blandt andet:

- For mig handlede det om at fyre den af og så se, hvad der skete. Hvad jeg kunne få ud af det på de første 50 meter. Jeg er sikker på, min træner er sur på mig nu, men det er sådan, det er. Det var en beslutning, jeg selv tog i ro.

Pernille Blume endte med at blive nummer 10 ud af 16 i semifinalen. Derfor skal hun ikke svømme finale i 100 meter fri, hvilket ifølge Mette Jacobsen koster en dansk medalje.

Tror du, hun havde vundet en finale i en eventuel finale i 100 meter fri?

- Ja! Helt stensikkert. Ingen tvivl om det. Hun er fantastisk svømmende på 100 meter fri. Danmark går glip af en medalje nu.

Den danske holdkap i fire gange 100 meter medley skal svømme torsdag den 9. august.

Pernille Blume kom ikke i finalen.