Svømning

Konkurrent afbrød tv-interview – var målløs over Blume

Pernille Blumes exit var ikke kun et stort tema i Danmark. Hollandsk tv var også meget overraskede over hendes exit og måden, det skete på.

- Hvad?

Den hollandske svømmer Femke Heemskerk gjorde pludselig store øjne og lignede ét stort spørgsmålstegn, da det stod klart, at én af hendes største konkurrenter var i problemer i tirsdagens EM-semifinale i 100 meter fri.

Efter at hun selv havde booket plads i finalen i første semifinale, gav hun interview til hollandsk tv, mens Pernille Blume og resten af anden semifinale kæmpede om deres finalepladser. Men pludselig blev hollænderen opmærksom på, at en kæmpe overraskelse var under opsejling.

Hendes danske konkurrent havde svømmet alt, hvad hun kunne, på de første 50 meter og slået hånden i bassinkanten i håbet om at sætte en hurtig tid på den halve distance.

Den beslutning betød, at vendingen tog længere tid, og satset endte med at koste Blume en finaleplads. Derfor kom Heemskerks interview med hollandske NOS pludselig i anden række.

- Det er vanvittigt.

- Det har jeg aldrig oplevet før.

- Hun må have fået blackout.

Forvirringen var stor hos Femke Heemskerk, og hun var ikke alene. Hollandsk tv og deres reporter spurgte ud i mixedzone, hvor atleterne bliver interviewet, hvordan det kunne ske. Det var der tilsyneladende ingen, der havde et godt svar på.

Pernille Blume kom ikke i EM-finalen på 100 meter fri.

Efter at have samlet sig gjorde hun status og så frem mod en finale, som pludselig blev en stor konkurrent mindre.

- Hun er én af konkurrenterne, så det kan jo blive min chance.

Tog også fusen på dansk stab

Femke Heemskerk blev overrasket, og det gjorde hele den danske stab i den grad også. Og mere end det.

- Vi ved ikke, hvad der skete. Det var et stort chok for os. Ingen vidste noget om det her. Og det er chokerende for os og utroligt. Vi vil gerne prøve at forstå, hvad der skete, og hvorfor det skete. Vi er meget skuffede, siger den danske landstræner, Dean Boles, til TV 2 SPORT.

Heller ikke sportschefen i Dansk Svømmeunion, Lars Green Bach, eller Pernille Blumes cheftræner i Dansk Svømmeunions og Team Danmarks nationale træningscenter, Martin Truijens, var klar over hendes taktik. Tilsyneladende var den eneste, der var klar over det, hende selv.

- Det skete efter mine 50 meter fri den anden dag. Der besluttede jeg, at det er dét, jeg gør, siger Pernille Blume og uddyber:

- Jeg ville bare gerne slå hånden i væggen. For mig handlede det om at fyre den af og så se, hvad der skete. Hvad jeg kunne få ud af det på de første 50 meter. Jeg er sikker på, min træner er sur på mig nu, men det er sådan, det er. Det var en beslutning, jeg selv tog i ro.

Pernille Blume kom ikke i finalen.

Finalen i 100 meter fri bliver svømmet onsdag klokken 17.43 og bliver altså uden Pernille Blume, men med blandt andre Femke Heemskerk og danske Signe Bro. Den kan ses på TV 2 SPORT.