Svømning

Nu forklarer Blume semifinalen, der medførte voldsom kritik

Via det sociale medie Instagram har den danske svømmer Pernille Blume forklaret sin mystiske beslutning i semifinalen i 100 meter fri.

Pernille Blume er blevet udsat for voldsom kritik efter EM-semifinalen i disciplinen 100 meter fri tirsdag aften.

Her svømmede Blume alt, hvad remmer og tøj kunne holde på de første 50 meter, og førte klart. Så lavede hun en vending i bassinet, som ikke er den normale, hvorefter hun faldt langt tilbage i feltet og missede en plads i semifinalen.

Danmarks Svømmeunion og landstræneren var utilfredse med hendes beslutning, men valgte ikke at tildele nogen straf, hvorfor Blume er med, når der torsdag svømmes 4x100 meter medley.

Blume selv ønskede i løbet af onsdagen ikke at udtale sig om hændelsen, men sent onsdag aften lagde hun sin forklaring ud på det sociale medie Instagram.

Herunder kan du læse hele beskeden:

Først og fremmest og vigtigst af alt er jeg virkelig ked af, hvis jeg har såret, stødt eller vist mangel på respekt over for nogen. Det har aldrig været min intention.

Når jeg svømmer, gør jeg det bedste, jeg kan, og jeg gør det på den måde, der for mig giver mest mening. I går (tirsdag, red.) traf jeg en 'speciel' beslutning om, hvordan jeg ville svømme min 100 meter. Det handlede ikke om at svømme en bestemt tid eller om at undgå at komme i finalen.

Jeg gjorde det for at se, hvor meget jeg var villig til at risikere, velvidende at jeg kunne ende ud med at se tåbelig ud. Jeg er villig til at risikere meget, og jeg har aldrig følt mig mere fri ved at gøre det. Jeg kan ikke sige, at det var en god beslutning. Det var det tydeligvis ikke, når man ser på resultatet.

Men i det øjeblik var det den bedste beslutning. Jeg følte, at jeg var tro mod mig selv, og jeg var mig selv på alle måder. Jeg kendte konsekvenserne af min beslutning, og jeg vidste, at jeg kunne ende med at miste pladsen i finalen. Men det sluttede jeg fred med.

Jeg beder ikke om, at alle forstår. Nogle gange er man nødt til at gøre noget for, at det føles rigtigt i hjertet. Jeg er et menneske. Jeg er mig med alle fejl, alle skøre idéer, og jeg kan lide at være mig. Jeg vil altid være tro mod mig selv. Hvis jeg ikke er det, vil jeg aldrig forstå mig selv fuldstændigt og alt det, den her sport har givet mig.

Jeg vil gerne takke alle for den støtte, jeg har modtaget på det seneste. I morgen er en ny dag, og jeg vil gøre alt for mit hold. Tak.

Ekspert savner en konsekvens

Torsdag er Blume en del af den danske holdkap, som svømmer semifinale og eventuelt finalen om aftenen.

Ifølge TV 2 SPORTs svømmeekspert Mette Jacobsen slap Blume i første omgang ustraffet fra det, fordi forbundet ikke ønskede at straffe de andre kvindelige svømmere på landsholdet, som har gode medaljechancer.

- Jeg synes, det bør have konsekvenser, for det er et tillidsbrud mod trænerne, som lægger planen. Men om prisen så skulle være, at det skulle gå ud over de tre andre piger, der har gået og glædet sig, er det, man kan diskutere. Men en eller anden konsekvens, synes jeg, der skal komme ud af det her, siger Mette Jacobsen.

Den indledende semifinale i 4x100 meter medley svømmes omkring klokken 10.50, mens finalen svømmes klokken 19.45. Begge dele kan ses på TV 2 SPORT.