Svømning

Pernille Blume slipper for straf

Det får ingen yderligere konsekvenser for Pernille Blume, at hun svømmede EM-semifinalen i 100 meter fri på den måde, som hun gjorde.

Pernille Blume bliver ikke taget ud af kvindernes holdkap ved EM, selvom hun er blevet kritiseret af landstræneren og sportschefen i Dansk Svømmeunion for sin præstation i EM-semifinalen i 100 meter fri.

Det meddeler Dansk Svømmeunion i en pressemeddelelse. 

Over for TV 2 SPORT uddyber sportschefen, Lars Green Bach, hvad der er blevet snakket om internt siden Pernille Blumes semifinale. Her svømmede hun for fuld kraft de første 50 meter og satsede på en hurtig tid, inden hendes vending og de manglende kræfter endte med at koste hende finalebilletten og en formentlig sikker medalje.

- Vi prøvede at forstå, hvad der lå bag hendes handlinger, og hun forklarede, hvad det var, hun gik ind til det her løb med. Og sket er sket. Det har hun gjort. Det er et valg, hun har truffet, fortæller han til TV 2 SPORT.

Er der ikke en konsekvens for det?

- Jo, og den har vi også set.

I gør ikke noget yderligere ved det?

- Jamen, konsekvenserne er allerede sket. Hun har bragt alle i et dårligere udgangspunkt end det, vi havde inden løbet, og det er en stor konsekvens for hele det danske hold, dansk svømning, dansk idræt og for alle dem, der støtter og bakker op omkring os. Det er jeg rigtig ærgerlig og ked over i forhold til den støtte, vi er vant til at få.  

Pernille Blume forklarede efter sin semifinale, hvad årsagen var til hendes taktik.

- Jeg ville bare gerne svømme hurtigt, og så fyrede jeg den af de første 50 meter og ville se, hvad det holdt til, sagde hun til TV 2 SPORT.

Den forklaring giver den tidligere topsvømmer og ekspert på TV 2 SPORT Mette Jacobsen ikke meget for. Hun mente, at Blumes opførsel burde få konsekvenser.

Pernille Blume er en fast del af den danske holdkap, og hun er en af de store årsager til, at Danmark betragtes som en medaljekandidat i disciplinen.

Pernille Blume kom ikke i finalen.